2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Üniversite adaylarına çağrı!

PROF. DR. MURAT MOLLAMAHMUTOĞLU’NDAN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÇAĞRI:

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, üniversite adaylarının yapacakları tercihlerde üniversite ve şehir değil, meslek tercihini dikkate almalarını istedi.

Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, yayınladığı yazılı açıklamada, adaylara Bayburt üniversitesini tercih etmeleri konusunda klavuz bilgiler sunmayı görev edindiklerini belirterek, adayların klavuz bilgileri değerlendirdikten sonra tercihlerini yapmalarını istedi.

“Üniversite öğrencisi olma yolunda yoğun ve yorucu bir çalışma dönemini geride bıraktınız. YGS ve LYS sınavlarını başardınız. Şimdi de büyük bir heyecanla tercih dönemini de atlatıp, gündüz hayallerinizi, geceleri ise rüyalarınızı süsleyen üniversite kapısından içeri girmek üzeresiniz. İşte tam bu aşamada sizlere bir dost eli uzatıp, tercihinizde ve Bayburt Üniversitesini tercih etmede kılavuz bilgiler sunmayı görev edindik” diyen Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, şu önerilerde bulundu;

“Yapacağınız tercihler, üniversite ve şehir tercihi değil, meslek tercihi olmalıdır, Tercihleriniz, sizin ilginize ve yeteneğinize uygun olmalıdır. Babam bunu istiyor. Annem şunu istiyor. Falanca şu bölümde okuyor. Filanca meslek daha popüler gibi gerekçelerle kendi gerçeklerinizden uzaklaşmamalısınız. Yoksa verilen emek harcanan zaman ve para boşuna gitmiş olacaktır. Ailenizle ve çevrenizdekilerle elbette istişare edin fakat kararı kendiniz verin, Tercih kılavuzunu çok iyi inceleyin ve dikkatli okuyun. Yerleştirme puanları ve genel başarı sıraları iyi okunmalı ve yorumlanmalıdır. Aksi halde tercih hataları kaçınılmaz olacaktır. Bu konuda uzman bir rehber öğretmen veya danışmandan mutlaka yardım almalısınız. Tercihlerinizi mezun olduğunuz alan ile aynı alanda olduğu kabul edilen bölümlerden yapmanız daha avantajlı olacaktır. Alan dışı tercih yaptığınızda, Ağırlık Orta Öğretim Başarı Puanınız (AOBP) 0,15 yerine 0,12 katsayısı ile çarpılacak ve puan kaybına uğrayacaksınız. Tercih edeceğiniz bölümün hangi puan türüne dahil olduğuna dikkat edin ve o türdeki puanınızı dikkate alarak tercihinizi yapın. Okumayı düşünmediğiniz bir bölümü asla tercih listenize almayınız. Kayıt yaptırmasanız bile, yerleştirildiğiniz bölümlerden dolayı ertesi yıl ağırlıklı ortaöğretim başarı puanınız yüzde 50 oranında düşecektir. Ölü tercih yapmayın. Bir tercihi kendinden daha yüksek puanlı bir bölümün üzerine yazmak, ölü tercih anlamına gelir ve tercih hakkınızı eksiltmekten başka bir işe yaramaz. İstediğiniz bölümlerden oluşan tercih listenizi, yüksek puandan düşük puana göre sıralayın.”

Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu mesajında daha sonra şunları kaydetti; “Sevgili gençler, Bayburt Üniversitesi yapılanma ve yapılaşmasını bir üçüncü nesil konsepti ile tesis eden, Bologna süreci ile başlatılan Avrupa Yükseköğretiminde yeniden yapılanma ölçütleri ile öğrencilerine eğitim imkânları ve fırsatları sunan ve onların çağdaş dünyanın ihtiyaç duyduğu nitelikli birey olarak yetişmesine odaklanan bir eğitim kampıdır. Lider nesillerin tercihi Bayburt Üniversitesi, sizlerinde tercihi olsun.

Üniversitemizde buluşmak üzere, hepinizi sevgi ile kucaklıyor, esenlikler ve başarılar diliyorum.”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2010 Pazartesi 14:00:03
Güncelleme :19 Temmuz 2010 Pazartesi 22:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?