2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Üniversitelilere kulak verdi

VALİ AL, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bayburt Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde düzenlenen öğrenci forumu programına katılan Vali Kerem Al, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Bu buluşmanın geç kalmış bir buluşma olduğunu kaydeden Vali Al, öğrencilerin şehirde yaşadığı sorunların yeterli iletişim kurulamadığından kaynaklandığını, bundan sonra öğrenci sorunlarıyla daha yakından ilgileneceğini söyleyerek öğrencilerin şikâyet ve beklentileri ile ilgili notlar aldırdı.

Öğrenciler özellikle yaşadıkları, barınma, pahalılık, yakacak ihtiyacı, sosyal alanların eksikliği, ulaşım, sağlık, su, burs, halk-üniversite ilişkileri gibi konularda Vali kerem Al’a sorular yönelttiler.

Öğrencilerin yakacak konusunda valiliğe başvurmaları halinde kendilerine yakacak yardımı yapılacağını ifade eden Vali Al, geçen yıl bu konuda hiç müracaat olmadığı için ellerindeki kömürü ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi. Su ve dolmuşlarla ilgili sıkıntılar hakkında belediyenin çalışmaları olduğunu, belediyenin yaptığı yatırımlarla temmuz ayından sonra su konusunda rahatlama olacağını, dolmuşların yolcuları beklettiklerine ilişkin şikâyet üzerinde de gerekirse dolmuş sahipleriyle bir toplantı yapılarak sorunun giderilebileceğini söyledi.

Vali Kerem Al, ihtiyaç olması durumunda öğrenciler için yemek konusunda bir fon oluşturulabileceğini, sosyal alanlar konusunda projeler ürettiklerini ve bunları realize edeceklerini anlattı. Pahalılık konusuna da değinen Vali Al, zaman içerisinde öğrenci sayısının artmasıyla alış-veriş merkezlerinin açılacağını, bunun getireceği rekabet ortamıyla da fiyatların düşeceğini söyledi. Halk-üniversite bütünleşmesi konusunda yaşanan sorunların zamanla aşılacağına inandığını, halkın bir üniversite kentinde yaşamanın getirdiklerine zamanla uyum sağlayacağını, öğrencilerin de halkın değerlerine saygılı olması gerektiğini vurguladı. Soru-cevap şeklinde gerçekleşen foruma katıldığı için keyif aldığını ifade eden Vali Kerem Al, zaman zaman öğrencilerle bu tür toplantılarda buluşmak istediğini ve gençlik yıllarını hatırladığını söyledi.

Forum sonunda Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu tarafından Vali Kerem Al’a plaket ve üniversitenin logosunun bulunduğu bir çini hediye edildi. Bayburt Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fırat Aksoy tarafından da kendisine çiçek sunuldu.

Yaklaşık iki saat süren öğrenci forumuna Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu yanında Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Bolat, Vali yardımcısı Erdoğan Temizyürek, İl Emniyet Müdürü Mesut İnce ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal katıldı.

VALİ AL, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
VALİ AL, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SORUNLARINI DİNLEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 14:07:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?