30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Vali standı yerinde inceledi

Bayburt Valisi Kerem Al, İzmir Fuarı’na katılacak olan Bayburt Taşı Standı’nda incelemede bulundu.

Bayburt Taşı’nın işlendiğini Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunun Koral Madencilik şirketine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve Mütevelli Heyet Başkanı Fehmi Kavi ile birlikte bir ziyarette bulunan Bayburt Valisi Kerem Al'ı burada Fabrika Sahibi Alaattin Koral karşıladı. Fabrikayı gezdiren Koral, fabrika ve Bayburt Taşı hakkında şunları söyledi; “Çok uzun yıllardan beri Bayburt'a yatırım yapma fikrindeydim. Yoğun bir araştırma ve inceleme döneminin sonunda Bayburt'ta taş işleme ve kesme fabrikasını kurmaya karar verdim. .Bu yıl İzmir’de yapılacak fuarda Bayburt taşını en iyi şekilde tanıtacağız. İstanbul'da ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet göstermemiz, bu kararı almamızda etkili oldu.”dedi. 

Taş işleme ve kesme fabrikasında 25 çalışanla günlük 300 metreküp kapasite ile taş kesme ve işleme yaptıklarını kaydeden Koral, ilerleyen zamanlarda mevcut kapasiteyi ve buna bağlı olarak ta çalışan sayısını artıracaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan IP: 81.214.70.xxx Tarih : 25.03.2008 16:25:28

iyi günler; Bayburt İlinin beldeleri artık resmen köy oldu.Resmi Gazete de yayınlandı Kanun. Bunun hesabını kim artık soracaktır.Konursu, Arpalı, Akşar, Beşpınar, Çayıryolu Mart 2008 den itibaren artık köy. Ama Vekillerimiz, Belediye Başkanları ve İktidar İl başkanı kendilerine nerde hata yaptıklarının sorularına cevap aramalılar, belkide aramaktadırlar.İlimize OSB yapıldı ama tüten baca sayısı ne kadarki, batı illerinde ise sayı neredeyse 170-200 fabrika.İlimize enerji, vergi indirimleri gibi teşvikler neden getirilmiyor veya yetersiz.Bu İlin tek çaresi kalkınma ve istihdamdır.Çiftçi tarım yapacak Aydıntepe ovasında su para ile satılmaktadır.Fabrika açmak isteyen ise sadece ve sadece 6 ay ısınma gideri ile karşı karşıya , elektrik indirimi buralarda bence bedava olmalı.Bayburt ilinin tüketimi zaten düşük olup sanayide kullanılan enerji ise %2-3 dür. İlin kalkınması işsizliğin aşağıya çekilmesi ve göçün önlenmesi gereklidir.Sanayide teşvikler artırılmalı ve sanayicinin önündeki engeller kalkmalıdır.Bunun için öncelikle sivil toplum kuruluşlarına ,siyasetçilere ve işadamlarımızın gayretine ihtiyaç vardır.Saygılarımla