17
Nisan
2024
Çarşamba
BAYBURT

Yangınzedelere yardım eli

Bayburt'un Masat ve Darıca köylerinde çıkan yangınlar nedeniyle evleri kullanılamaz hale gelen ailelere, Türk Kızılayı tarafından ayni yardım yapıldı.

Vali Mükerrem Ünlüer'in talimatları doğrultusunda Afet ve Acil Durumu Müdürü Adil Arslan ve Türk Kızılay Bayburt Şubesi Başkanı Fikret Aksoy'un girişimleri sonucu Türk Kızılayı Kuzey Doğu Anadolu Bölge Afet Müdürlüğünce yatak, el havlusu, aile mutfak seti, set üstü ocaktan oluşan yardım kolileri gönderildi.

Malzemeleri yangınzedelere teslim eden Afet ve Acil Durum Müdürü Arslan, geçtiğimiz günlerde Masat köyünde meydana gelen yangında kurtarma ve söndürme çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "Yapılan hasar tespit çalışmaları doğrultusunda üçü ağır, biri orta hasarlı olmak üzere 4 evin hasar raporları Valimiz Sayın Mükerrem Ünlüer'in talimatları doğrultusunda Afet ve Acil Durum Başkanlığına bildirildi ve bu ailelerimiz için acil yardım talebinde bulunduk. Talebimiz değerlendirmeye alındı, en yakın sürede ailelerimize nakdi yardım yapılacağı kanaatindeyim. Bugün ise Türk Kızılayı tarafından gönderilen yardım kolilerini yangınzede ailelere teslim etmeye geldik" dedi.

Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Aksoy ise Vali Ünlüer'in talimatları doğrultusunda hem Masat hem de Darıca köyünü ziyaret edeceklerini kaydederek, "Türk Kızılayı Bayburt Şubesi olarak buradaki yangından zarar görmüş ailelerimize hem 'geçmiş olsun' dileklerimizi sunmak, hem de yangından zarar görmüş ailelerimize yardım malzemelerini ulaştırmak için buradayız" diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 17:16:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?