2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Yargıtay Başkanı Bayburt'ta

YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER BAYBURT'TA

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bayburt'ta oluşturulan Hatıra Ormanı ağaç dikme törenine katıldı.

Gerçeker, "Yargıya bütün toplumun sahip çıkması gerekiyor. Çıkacağından da hiç şüphem yok, çünkü toplumun teminatı, demokrasinin teminatı, hepimizin teminatı yargı ve adalettir. Yürütme ve yasamayla uyum içerisinde çalışarak bu görevi mutlaka yerine getirecektir" dedi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri, ziyaretlerine ilk olarak Bayburt Valiliği ile başladı. Burada Bayburt Valisi Kerem Al ve diğer protokol mensupları ile sohbet eden Gerçeker'e, Vali Al plaket takdim etti. Gerçeker'in de Vali Al'a hediye paketi vermesinin ardından Bayburt Aslandağı Ormanı'na geçildi. Bayburt'ta oluşturulacak "Yargıtay Hatıra Ormanı" öncesi Aslandağı'nda tören düzenlendi. Törene Yargıtay Başkanı Gerçeker'in yanı sıra Vali Kerem Al, Ağaçlandırma Genel Müdürü Hanefi Avcı,

Belediye Başkanı H. Ali Polat, Garnizon Komutanı Faruk Kayadelen, Yargıtay üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

"BAYBURT KARADENİZ BÖLGESİ'NDE OLMASINA RAĞMEN ORMAN BAKIMINDAN FAKİR BİR İL"

Törende açılış konuşmasını yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, "Bugün yüksek Yargıtay'ımızın Bayburt'ta oluşturmaya başladığı "Bayburt Yargıtay Hatıra Ormanı' dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile başta sayın başkanımız olmak üzere bütün katılımcılara saygılar sunuyorum. 24 Temmuz 2009 tarihinde Sayın Yargıtay Başkanımız ve değerli üyelerini Karadeniz gezisi kapsamında Bayburt'ta da misafir etmiştik. Bayburt ilimiz coğrafi açıdan Karadeniz Bölgesi'nde bulunmasına

rağmen bitki örtüsü ve ormanlık alan açısından değerlendirdiğimizde maalesef Karadeniz Bölgesi bitki örtüsünü burada görme şansına fazla sahip değiliz. Yüksek Yargıtay'ımızın ve üyelerinin o gezi sırasında Bayburt'un bu durumunu gördükleri zaman Bayburt'ta böyle bir proje başlatmaya karar verilmişti ve projemiz olgunlaştı, bugün fidan dikimi aşamasına gelindi" dedi.

Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise, "Cennet yurdumuzun bu cennet köşesinde, bu güzel ortamda, bu güzel ormanda bir aradayız. Hepimizin kurumsal sorumlukları olduğu gibi sosyal sorumlukları da vardır. Sayın Yargıtay başkanımız ve ekibinin bu sosyal sorumluluk çerçevesinde burada bulunduğunu biliyorum. Hepimizin bu ülkenin daha da gelişmesi adına sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızın farkında olmak üzere hareket edeceğimizi hatırlatıyorum ve hepinizi saygıyla kutluyorum" diye konuştu.

 

"TÜRKİYE'DE AĞAÇLANDIRMA ALANI BULMA SIKINTISI VAR"

Belediye Başkanı Polat'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Ağaçlandırma Genel Müdürü Hanefi Avcı, yargı ormanları zincirine bir halka da Bayburt'ta ilave edildiğini ve bu zincirin her geçen gün büyüğünü belirterek, ağaçlandırmaya vermiş olduğu kıymetten dolayı Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve üyelerine teşekkür etti. Yeşil doğa ve dinlenme alanları ihtiyacının insanların diğer ihtiyaçları arasında en önde olduğunu dile getiren Avcı, "Bizim hedefimiz cumhuriyetimizin yüzüncü yılında orman alanlarımızı

daha da büyütmektir. Türkiye'de orman alanlarının dağılımına baktığımızda dağılımın dengesiz olduğunu görüyoruz. Karadeniz Bölgesi'ne baktığımızda ormanlarımız çok güzel ama Doğu Anadolu Bölgesi'ne ve diğer bölgelerimize baktığımızda ormanlarımız çok fakir durumda. Tabii burada hepimize iş düşüyor. Yargıtay başkanımız ve çalışanlarının başlatmış olduğu bu ağaçlandırma seferberliğini diğer bütün kamu kuruluşlarının da başlatmasını canı gönülden istiyoruz. Son beş yılda Türkiye genelinde 2 milyon hektarda

yaklaşık 2 milyon 500 bin ağaç dikimi hedefi ortaya konmuştur. Bu hedefi tutturmuş durumdayız. Dünyada ağaçlandırma çalışmaları bakımından Çin ve Hindistan'dan sonra üçüncü sıradayız. Türkiye'de ağaçlandıracak alan bulamıyoruz. Bunların içerisinde Bayburt'ta dahil olmak üzere ağaçlandırma alanı bulma sıkıntısı çekiyoruz. Siz bize yer gösterin ağacı bizden, dikimi bizden, bakımı bizden biz o alanı ağaçlandıralım" şeklinde konuştu.

Bayburtlu olan Yargıtay üyesi Abdulkadir İlhan, "Doğup büyüdüğüm bu topraklara, mensubu olmaktan gurur duyduğum yargı camiasıyla birlikte ağaçlandırma gibi güzel bir etkinlikte sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Doğanın bu denli hor kullandırıldığı bir dönemde kurumlara örnek olma adına da çok önemsediğim bu etkinlikte emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yöremizin her yerinde bir ağaç kadar özgür ve bağımsız bir orman gibi kardeşçesine yaşama dileklerimle hepinize saygılar sunuyorum"

dedi.

 

"AĞAÇLANDIRMA VESİLESİYLE ARAMIZDA BİR MANEVİ BAĞ OLUŞACAKTIR"

Bayburt Valisi Kerem Al ise, "Bugün burada bir bayram yaşıyoruz. Ankara'dan gelen misafirlerimiz bizi bahtiyar ettiler, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Yeşil hayatın rengidir. Bunun için insanlar her gittikleri yerlerde ağaç aramış, ağaç dikmiş ve ağaçla yaşamışlardır. Ağaç türkü olmuş söylenmiş, masal olmuş dinlenmiştir. Ağacın insan medeniyetinde çok önemli yeri vardır. Ağaç yurt sevgisini oluşturur. Yurdumuzun neresinde olursa olsun dikilen her ağaç kıymetlidir. Kurumların icra ettikleri kamu

görevleri yanında üstlendikleri sosyal sorumlukları ile günümüzde bu çalışmanız bizim için çok anlamlı ve kıymetlidir. Oluşturduğunuz bu hatıra ormanları çerçevesinde Bayburt'un da seçilmesi ayrıca çok mutluluk verici bir durumdur. Aramızda bir manevi bağ oluşmaktadır. Bu çalışmadan dolayı yargı camiasına canı gönülden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

 

"YARGIYA BÜTÜN TOPLUMUN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR"

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker de törende yaptığı konuşmada, "Bizler zaman zaman yargı mensupları olarak yargı ile konuşmalar yapıyoruz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yoktur. Bunu hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Tabii adaleti gerçekleştirecek olanlar da yargı mensuplarıdır. Bunun için ben özet olarak şunu söylemek istiyorum. Yargdırmaya vermiş olduğu kıyıya bütün toplumun sahip çıkması gerekiyor. Çıkacağından da hiç şüphem yok, çünkü toplumun teminatı, demokrasinin teminatı, hepimizin

teminatı yargı ve adalettir. Yürütme ve yasamayla uyum içerisinde çalışarak bu görevi mutlaka yerine getirecektir" diye konuştu.

Yargıtay'ın yoğun çalışmaları dışında sosyal sorumluluk olarak ağaçlandırma faaliyetleri olduğunu söyleyen Gerçeker, "Değerli üyelerimizin başlattığı bu sosyal etkinlikler çerçevesinde ağaç dikme gibi güzel bir organizasyonda sizlerle birlikte olmak için bu şirin ilimizdeyiz. Öncelikle gösterdiğiniz konukseverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ağaç Tanrı'nın insanlara bahşettiği en değerli varlıklardan birisidir. Bu konuda alınan mesafe gerçekten çok büyük. İnşallah bu bozkırlar orman haline gelecek.

Hem doğa güzelliği hem de ekonomik açıdan büyük kazançlar elde etmiş olacağız. Şunu da ilave etmek istiyorum. Biz burada değerli meslektaşlarımla birlikte ağaç diktikten sonrada Bayburt'ta da dikili ağacımız olacak. Bizde bir noktada Bayburtlu olmuş olacağız. Bizlerin sizlerle çok güzel bir bağı oluşmuş olacak. Bu nedenle mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Dikilecek bu ağaçların Bayburt için güzellikler getirmesini ve hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Anayasa değişikliği ile ilgili soruya Gerçeker, "Herkes bu sürece saygılı olmak zorunda. Sürecin sonucunu bekliyoruz" yanıtını verdi.

Konuşmaların ardından Bayburt Sebahattin Bozo Lisesi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve beraberindekiler, Aslandağı'nda "Bayburt Yargıtay Hatıra Ormanı" için ayrılan alanlara geçerek, ağaç diktiler. Ağaç dikiminin ardından Bayburt Valiliği Konukevi'ne geçen Gerçeker ve beraberindekiler, verilen yemeğin ardından Trabzon'a hareket ettiler.

YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER BAYBURT'TA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 17:17:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 13:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?