1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Yatırımcıya 49 yıllığına bedelsiz arsa

Teşvik kapsamında yer alan illerde yatırım yapacak olan yatırımcılara 49 yılığına bedelsiz arsa verilecek. Bedelsiz arsa talep eden yatırımcıların en az 10 kişilik istihdam yaratması gerekiyor.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yatırım ve istihdamın teşviki amacıyla hazırlanan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Teşvik kapsamındaki taşınmazlara, özel bütçeli kuruluşlara, il özel idarelerine ve belediyelere ait taşınmazlar dahil edildi.

Arazi teşviğinden yararlanacak yatırımcılar en az 10 kişilik istihdam yaratması gerekiyor. Yatırımın toplam tutarının talep edilen taşınmazların idare tarafından tespit edilecek rayiç değerinin 3 katından az olmaması gerekiyor.

Talep edilen arsanın bulunduğu ilçe sınırları içinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunan, bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması ve bu esas ve usullerde belirtilen diğer şartların yerine getirenler yatırımcılar teşvikten yararlanacak. Teşvikten yatırımcılar 49 yıl yararlanabilecek.

TEŞVİKLERDEN ŞU İLLER YARARLANACAK

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Uşak, Van ve Yozgat illeri, Artvin, Çorum, Elâzığ, Kahramanmaraş, Karaman, Kastamonu, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Rize, Trabzon ve Tunceli illeri, Çanakkale ilinin Bozcaada ve Gökçeada.

Diğer yandan, Karabük, Kırıkkale, Samsun ve Zonguldak illeri ise bedelsiz hazine arsası kullanımı kapsamına alınmadı.

anka
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 17:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?