4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Yüz güldüren yardım

Bingöl Tugay Komutanlığı tarafından, 55 şehit ve gazi çocuğuna giysi ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz'ün girişimleri ile temin edilen kıyafet ve ayakkabılar, şehit ve gazi çocuklarına teslim edildi.

İl Jandarma Komutanı Dr. Kurmay Albay Hamza Celepoğlu ve Bingöl Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği (BİŞHAK) üyeleri ile birlikte 1992 yılında teröristlerin 19 sivil vatandaşı katlettiği merkez Hazarşah Köyü Aksakal mezrasına giden Tuğgenaral Gündüz, buradaki 55 şehit ve gazi çocuğu ile köyde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına giyecek ve ayakkabı yardımında bulundu.

Köyde kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılandıklarını belirten BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, komutanların köy odasında vatandaşlarla ve öğrencilerle bir araya gelerek sorunları dinlediklerini söyledi. Sözen, "Ziyaret esnasında köylülerin sorunlarını dinleyen komutanlarımız, her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olduklarını, bundan sonra da onların yanında olacaklarını beyan etti. Köylülerle çok sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden tugay komutanımız, orada bulunan bütün çocuklara giysinin dışında çeşitli hediyeler de vererek onları sevindirdi" ifadelerini kullandı.

Bingöl de huzur ve güvenin temini için gece gündüz demeden çalışan, terörle en üst seviyede mücadele eden komutanların bu yoğun ortamda böyle güzel ve hayırlı faaliyetlere imza atmalarının son derece olumlu olduğunu ifade eden Sözen, "Askerlerimiz ülkenin her yerinde böyle sosyal sorumluluk gerektiren projelere imza atmaktadır. Bingöl'deki komutanlarımız da her zaman halkımızla iç içedir. Komutanlarımızın buna benzer sosyal faaliyetleri bundan sonra da devam edecektir. Her zaman bizimle beraber olan, yardımlarını desteklerini esirgemeyen komutanlarımıza dernek olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2012 Cuma 18:27:56
Güncelleme :17 Ocak 2012 Salı 14:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?