1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Ziraat odasına yeni başkan

Bayburt Ziraat Odası genel kurul toplantısında Abuzer Yıldırımtepe 47 oy alarak başkanlığa getirildi. 

Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan genel kurulda toplantısında toplam 101 oy kullanıldı. 1 oy geçersiz sayıldı. Adaylardan Ali Durmuş 36 oy, Dursun Altun 17 oy Abuzer Yıldırımtepe ise 47 oy aldı. Yönetim Kuruluna ise şu isimler getirildi: Sebahattin Karslı, Fahrettin Kavcı, Halil İbrahim Memiş, Bayram Pelit, Mustafa Yazıcı ve Fazlı Saka. 

Ziraat Odası Başkanlığına getirilen Abuzer Yıldırımtepe, " Gerek Ziraat Bankasıyla olan kredi sorunları, gerekse Tarım İl Müdürlüğü’ndeki destekleme ve tarımsal faaliyetleri ile, Tapu Kadastro Müdürlüğü’ndeki tapu problemleri ile bire bir ilgilenip, elimizden geleni yapacağız. Ziraat Odası’na gelen bilgi ve mecmuaları toplayarak anında çiftçi kardeşlerimizi haberdar edeceğiz. Ağaçlandırma alanında çalışmalar yapıp, tüm köylerimize fidan yardımında bulunacağız. Makine parkımızı güçlendirip çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Odamızda zirai ilaç ve sertifikalı tohum bulundurarak çiftçilerimize kaliteli hizmet sunacağız. Ziraat Odası bünyesinde tarım ve hayvancılık alanında bir kooperatif kuracağız." dedi. 

2000'li yıllarda yürürlüğe giren “Doğrudan Gelir Desteği Projesi” ile çiftçilerin tapu kayıtlarındaki problemleri ve intikal işlemleriyle uğraşıp, çiftçilere yardımcı olduğunu belirten Yıldırımtepe, buna paralel olarak yılda yaklaşık 300 civarında Doğrudan Gelir Desteği dosyası hazırlandığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 14:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?