23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Köyde encümen toplantısı

Bayburt İl Encümen toplantısı, Demirözü İlçesi'ne bağlı Yukarı Pınarlı köyünde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ile encümen üyeleri, Demirözü Kaymakamı ve yatırımcı kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Köy odasında yapılan toplantıda sorunlar hakkında bilgi alan Vali Küçükkurt, sulama sorununun belirtilmesi üzerine, gölet yapımıyla ilgili bir döküm çıkartılmasını istedi.

Vali Küçükkurt, "Elimizde bulunan kaynaklarla bunlarla ilgili para ve ödenek durumuna bakacağız. İlimizi tarım ve hayvancılık alanında kalkındırabilmemiz için önemli yer tutan sulamayı gerçekleştirebilmek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Bundan sonraki dönemde bunların envanterleri çıkarılarak. Yapacağımız bütün işlerde iş takvimi ve stratejik planlarımızı bu şekilde gerçekleştireceğiz. Köylerimizde, ihtiyacı olan köylülerimize gereken her şeyi vermeye çalışıyoruz. Bunları yaparken de önceliği tabii ki köyün acil ihtiyaçlarına veriyoruz" dedi.

Bayburt'un tarım ve hayvancılığa elverişli bir il olması itibariyle hayvancılıkta da önemli adımlar attıklarını hatırlatan Vali Musa Küçükkurt, "Geçen yıl ilimizde 200 suni tohumlama yapılmış, biz bu sayıyı bu yıl bin 200'e çıkardık. Önümüzdeki yıl da bu sayıyı 5 bin olarak hedefledik. Bu yöndeki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu sebeple de çalışmalarımızın büyük bir bölümünü tarım ve hayvancılığa vermekteyiz. İnsanın olduğu yerde hizmetin bitmesi yoktur, koşmaya devam edeceğiz. Gönlümüz ister ki, köyün yolları asfalt olsun, çocuklara çocuk bahçesi yapalım, bütün ihtiyaçlarını giderelim. Bu yönde ilk olarak çocuklarımızın ayaklarını çamurdan kurtarabilmek için önümüzdeki yıl köylerimizdeki okulların bahçelerinin asfaltlanmasını gerçekleştirmeye çalışacağız. Bizim için önemli olan köylerimizde aş kaynasın, iş olsun, insanımızın yüzü gülsün, mutlu olsunlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 11:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?