23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sorunlar artık yerinde görülüyor

Köylerdeki sorunları yerinden görüp çözülmesi amacıyla Bayburt Valiliğince İl Encümen Toplantıları'nın her ay bir köyde yapılması uygulaması devam ediyor.

Kasım Ayı İl Encümen Toplantısı Bayburt’a 27 km, Demirözü’ne ise 6.km uzaklıktaki Demirözü İlçesi'ne bağlı Yukarı Pınarlı (SİSNE) Köyü'nde gerçekleştirdi. Köy Konağı'nda gerçekleşen toplantıya Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Demirözü Kaymakamı Zeyit Şener, İl Genel Meclisi Üyeleri ve köy muhtarı Ercan Eezber ile köy halkı katıldı.

Burada köyün sorunlarını dile getiren Köy Muhtarı Ercan Ezber, "Yukarı Pınarlı Köyü toprakları bakımından çok elverişli bir köydür. Ama sulama kanallarının yetersizliğinden dolayı burada tarım istenilen düzeyde değildir. Aslında bu köy toprakları bakımından tarıma elverişlidir. Ama bu sorundan dolayı patates bile ekememe duruma gelmiştir. Ulaşımlarda sorunlarımız var. Özellikle yağmur ve kar yağdığında, çamur olan yollarda ulaşım zor, hatta imkansız. Taşımalı eğitimle çocuklar sıkıntı çekiyor. İsteğimiz bu önemli sorunların biran önce çözüme kavuşturulmasıdır."dedi.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt ise, bu sorunların sadece bu köyle sınırlı olmadığını belirterek, "Bunlar, tüm köylerde görülen ortak sıkıntılardır. İşte İl Encümen toplantılarının her ay bir köyde yapılmasının önemi de budur. Böylelikle sorunları daha yakından görüyoruz. Bu köyümüz de dahil olmak üzere gittiğimiz tüm köylerdeki sorunları yukardan aşağıya sıraladık. Böylelikle en kısa zamanda sorunları çözmüş oluyoruz. Bayburt ilinde tarım ve hayvancılığı canlandırmak için organize halinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." diye konuştu.

Süleyman Açıkgöz - Kenthaber / Bayburt
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 12:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?