5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

"Bebek maması" çetesine darbe

ÇORUM POLİSİNDEN

Çorum, Samsun ve İstanbul polisinin ortalaşa yaptığı çalışma sonucu 'bebek maması' çetesinin 3 üyesi Samsun'da 1 üyesi de İstanbul'da gözaltına alındı. Samsun'da yakalan zanlılar bugün Çorum'a getirilerek adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz günlerde Çorum'da bir alışveriş merkezine giren Koray E., burada reyonlarda bulunan bebek mamalarından çaldı. Şahsın hareketlerinden şüphelenen alışverişi merkezi çalışanları durumu hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis şahsı gözaltına aldı. Zanlı sorgusunda, büyük alışveriş merkezlerinden çocuk maması çaldıklarını kendisiyle birlikte bunu 3 kişi daha ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Koray E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, geniş çaplı çalışma başlattı. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis ekipleri 3 şahsın önce Merzifon'da bir gece konakladığını ardından Samsun'a gittiklerini tespit etti.

Samsun Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçen Çorum polisi Samsun'da ortaklaşa düzenledikleri operasyonda Mehmet K., Ali B. ve Mustafa C. isimli zanlıları yakaladı. Yakalanan 3 zanlı sabah saatlerinde Çorum'a getirildi. Zanlıların yanlarında bulunan 58 adet bebek mamasına el konuldu. Yakalan zanlıların Amasya'da da bir alışveriş merkezinden gömlek çaldıkları tespit edildi. Öte yandan çalınan bebek mamalarını İstanbul'da pazarlayan bir kişi de suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

SOYGUN İÇİN TÜRKİYE TURUNA ÇIKIYORLAR

İstanbul'dan otomobille Türkiye turuna çıkan zanlıların gittikleri illerde büyük marketler ve alışveriş merkezlerine dağılarak bebek maması çaldıkları öğrenildi. Çaldıkları mamaları otomobillerinin bagajlarına dolduran zanlıların daha sonra bagaj dolunca bu malzemeleri bulundukları ilden İstanbul'a kargo ile gönderdikleri kaydedildi. İstanbul'da bulunan şebeke üyesi tarafından alınan bebek mamaları rahat pazarlandığı için semt pazarlarında satışa sunuluyor. İstanbul'da bebek mamalarını alan zanlının piyasa değeri yaklaşık 20 ila 25 TL olan mama başına 3 zanlıya 10 TL komisyon ödediği belirtildi.

Alışveriş merkezlerinin mamaların bulunduğu reyonlarda güvenlik kamerasının olmaması ve rahat pazarlandığı için zanlıların özellikle mama çaldıkları öğrenildi.

Çok sayıda sabıkası bulunduğu öğrenilen zanlılar Çorum Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından bebek babası hırsızlığı yaptıkları gerekçesiyle adli makamlara sevk edildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2010 Perşembe 12:41:05
Güncelleme :25 Şubat 2010 Perşembe 12:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kokus IP: 217.136.233.xxx Tarih : 26.02.2010 12:44:03

slm herkese once dusuncemi sizlere  yorumluyorum. turkiyeden  hic  olaylar bitmiyor  cunku  devletin  ...