30
Nisan
2024
Salı
ÇORUM

Sevgilerine hapis engeli

Kocası cezaevinde çocuk gelin ortada... Henüz 14 yaşındayken mahalleden bir gençle evlenip 4 ay sonra hamile kalan kız ortada kaldı

Çorum Sungurlu'da, "çocuk gelin" Demet Arslan (20) henüz 14 yaşındayken, mahalleden İsmail Kondu'ya (28) aşık oldu. 2009'da ona kaçtı. Çifte düğün yapıldı ancak resmi nikâh kıyılamadı.

Çift 4 ay sonra Çorum Devlet Hastanesi'ne gitti. Arslan, 18 haftalık hamileydi. Eve döndüler, az sonra polis geldi. Kondu, çocuk yaşta kızla evlendiği için tutuklandı. Sungurlu Cezaevi'nde 3.5 ay yatıp, çıktı. Resmi nikâh kıydılar. İki çocukları oldu. 5 yıl sonra, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonuçlandı.

Kondu "Çocuğun cinsel istimarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" gerekçesiyle 11 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Kondu tutuklandı. Çiftin aileleri ise haklarında verilen hapis kararlarını temyiz etti. Karar bozuldu. Eşi yeniden hapse girdiği için zor günler geçiren Eraslan, "Çocuklarıma mama, süt, bez alacak param yok. İki aydır kirayı ödeyemiyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bilseydik suç olduğunu iki yıl daha beklerdik" dedi.

...
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2014 Cumartesi 13:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?