3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

100 bin kişi mağdur edilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum'daki hastanelerin birleştirilmesi yönünde alınan karar uygulamaya konurken, Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı hastane hizmetlerinin daha verimli yapılması amacıyla Çorum'daki bazı hastaneleri birleştirme, bazısının da yerini değiştirme kararı almıştı.

Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi kapatılarak, yetkileri ve personeli Devlet Hastanesi'ne devredilirken, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin yerine getiriliyor. Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yerine ise Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin getirilmesi kararlaştırıldı.

Karar doğrultusunda bugün eski SSK yeni adıyla Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin malzemeleri Çorum Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başladı. Kamyona yüklenen cihazlar, battaniyeye sarılırken, çevrede bulunan eczane sahipleri malzemelerin taşınma şekline de tepki göstererek, ameliyat malzemelerinin kamyon içerisinde sterilize edilmeden götürülmesinin yanlış olduğunu ifade ettiler.

Hastanenin taşınması sırasında hastane bahçesinde toplanan mahalle sakinleri, hastanenin taşınmasına tepki göstererek, "Hasanpaşa Devlet Hastanesi bölgede yaklaşık 100 bin kişiye hizmet veriyor. Zaten yükü ağır olan Devlet Hastanesi'ne bir yük daha eklendi. Böylelikle Çorum Devlet Hastanesi'nde ciddi oranda yoğunluk olacak ve vatandaşlar mağdur olacaklar" şeklinde konuştular.

Hastanenin taşınmasına bir anlam veremediklerini belirten Murat Yüce isimli vatandaş, "100 bin kişiye hizmet veren, köylerden gelen insanların rahatlıkla muayene olabildiği hastane kapatılarak vatandaşlar mağdur edildi. Bu hastanenin kapatılmasının insanları rahatlatacak bir gerekçesi olmalı. Ancak biz sesimizi duyurmaya çalıştık gerekçeyi öğrenmeye çalıştık, öğrenemedik. Yeni uygulama hastanelerde kolaylık değil vatandaşlara eziyet olacaktır" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Hasanpaşa Devlet Hastanesi'nin yatak bölümü Devlet Hastanesi'ne taşınırken, geçici olarak poliklinik hizmetinin verilmesine devam edilecek. Hastane personeli de Devlet Hastanesi'ne devredildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 16:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dr.mustafa IP: 78.160.41.xxx Tarih : 4.06.2008 02:25:12

sanırın çoruma yeni özel hastaneler açılacak. bunlara müşteri oluşturmak için devlet hastaneleri çalışamaz hastalar muayene olamaz duruma getiriliyor. çorumlu hemşehrilerime allah kolaylık versin çünkü devletin vereceği yok. yine paran varsa özele gidersin yoksa ölüm alın yazısı olur...