3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

13 artçı sarsıntı yaşandı

 Çorum'un Seydim beldesinde iki gün önce meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremin hemen ardından hissedilen 3.9 büyüklüğündeki depremden sonra şiddeti 3.2 ile 3.7 arasında değişen 13 adet artçı sarsıntı yaşandı. 

Seydim halkı sarsıntılara alışmaya çalışırken Çorum'da sabah saatlerinde merkez üssü Seydim beldesi olan 3.7 şiddetinde yeni bir deprem daha meydana geldi. 

Çorum'da son 48 saat içinde hissedilir düzeyde 13 artçı sarsıntı yaşanırken, artçıların en şiddetlilerinden biri bu sabah kaydedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden edinilen bilgiye göre, saat 06.09'da merkez üssü yine Seydim Beldesi olan 3.4 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Sarsıntı nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar, saat 06.37'de 3.7 şiddetindeki ikinci bir depremle sallandılar. Saat 07.00'de ise 3.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

Bu arada, Çorum'un Merkez Seydim beldesi kaynaklı depremlerin 8'i yer yüzeyinin 5 kilometre altındaki aynı katmanda meydana geldiği bildirildi.
İki gündür sarsıntılarla uyanan Seydim beldesi halkı sarsıntılara alışmaya çalışırken, sarsıntılar nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları korkutuyor.
Seydim'de bir yıldır aralıklarla meydana gelen depremler nedeniyle evlerde oluşan çatlakların her depremin ardından biraz daha büyüdüğünü belirten belde halkı endişelerini dile getiriyor. Son olarak meydana gelen 4.5 şiddetindeki deprem sonrası birçok evde büyük çatlaklar oluşması, belde halkında olası büyük bir deprem sırasında evlerinin yıkılması korkusuna neden oldu. 

Seydim Belediye Başkanı Sabri Benli, beldede ciddi bir hasar meydana gelmediğini ve bazı küçük çatlaklar oluştuğunu belirtirken, "Belediye olarak gerekli tedbirleri aldık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 17:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?