5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

135 işçinin sözleşme sevinci

ÇORUM BELEDİYESİ VE HİZMET İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Çorum Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 15 Şubat 2010 tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olacak olan Toplu İş Sözleşmesi Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu'nun da katılımı ile imzalandı. Uslu, Türkiye'nin iyiye gittiğini belirterek, "Geçmişten kalan korkuların ortaya çıkarılması, devletin şeffaflaşması Türkiye'yi şahlandıracaktır" ifadelerini kullandı.

Çorum Termal Penez Otel'de gerçekleştirilen imzalama töreninde açılış konuşması yapan Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş, Toplu İş Sözleşmesinin toplam 75 maddeden oluştuğunu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün sözleşme maddelerine herhangi bir itirazda bulunmadığını ve maddelerin aynen kabul edilerek özellikle maddi anlamda belediye işçilerine kazanımlar sağladıklarını söyledi.

Bunun karşılığını en iyi şekilde vereceklerini dile getiren Eceviş, imzalanan sözleşmeye göre en düşük işçi maaşının bin 500 TL'den bin 860 TL'ye, en yüksek günlük yevmiyenin de 54,80 TL'den 61,10 TL'ye yükseldiğini bildirdi.

 

GÜLEN YÜZLER GÖRMEK İLAÇ GİBİ GELİYOR

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu ise, törende yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hak-İş Genel Başkanı Uslu, Türkiye'nin iyiye doğru gittiğini söyledi. Ankara'da gergin bir çatışma havasının bulunduğunu, kaos ve kriz ortamının hakim olduğunu anlatan Salim Uslu, Çorum'a gelerek burada olumlu sözleşme şartlarını ve buna bağlı olarak gülen yüzleri görmenin kendisine ilaç gibi geldiğini kaydetti.

Uslu, "Türkiye'deki tartışmaların ana nedeni ne? Ne siyasi partilerin iktidar olma mücadelesi, ne de senaryolara konu olan korkuların var olmasıdır. Halkına bağrını açanlarla halkını küçük görenler arasındaki mücadeledir. Yurttaş haklarımızı kullanarak, bizden daha iyi bildiğini sananların diktesine boyun eğmeyeceğiz. Bizim yüreğimize güvenmeyenler, toplumu balyozlarla korkutmaya, korku treninde yaşatmayı istiyorlar. Bizler ne zaman ki farklılıklarımızı ahenk haline getirirsek işte o zaman devletin bütün

imkanları semaryolara değil umutlara aktarılacaktır. Ben Türkiye'nin iyi yolda olduğunu düşünüyorum. Bir bardak suda kopan fırtınanın anlamlı olduğu ve geleceğin daha aydınlık olduğunu düşünüyorum. Geçmişten kalan korkuların ortaya çıkarılması, devletin şeffaflaşması Türkiye'yi şahlandıracaktır" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, sözleşmelerle ilgili hesaplamaları yaparken imkanlar ölçüsünde cimri davranmamanın yanı sıra herhangi bir popülizm içerisinde de olmadıklarını belirterek, "Bir yandan sizler de sağlayacağımız azami memnuniyeti gözetirken bir yandan da bütçe dengelerimizi bozmayacak bir hesap ile görüşmelerimizi yürüttük. Bu inançla çalışıyorken hiçbir belediye çalışanımızı da kendimizden ayrı bir yere koymamız mümkün değildir. Biz hep birlikte Çorum Belediyesi'yiz. Biz işçimizle

memurumuzla birlikte varız, birlikte güçlüyüz" şeklinde konuştu.

Sözleşmeyle ilk defa yükseköğrenimde çocuğu olan işçilere yılda bir kez olmak üzere 300 TL eğitim ve kırtasiye yardımı yapacaklarını açıklayan Külcü, "Bu destekten faydalanacaklar ise 135 kişidir. Yine bu sözleşmeyle kanal işlerinde çalışan arkadaşlarımıza aylık 75 TL ekstra ödeme yapmayı taahhüt ediyoruz. Bu artışlardan belediyemize doğan yeni maliyet ise toplam 2 milyon TL'dir" diye konuştu.

İmza töreninde Hizmet İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Başkan yardımcıları Nurettin Karakaya, Alper Zahir, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Hizmet İş Sendikası Çorum Şube Başkanı İbrahim Eceviş, bazı ilçe belediye başkanları ile belediye çalışanları hazır bulundu.

ÇORUM BELEDİYESİ VE HİZMET İŞ SENDİKASI ARASINDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 13:32:01
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 14:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?