3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

143 köyde beyaz esaret

Çorum'da hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 267 köy yolundan 124'ü ulaşıma açıldı. Ulaşıma kapalı olan 143 yolda ise karla mücadele çalışmaları sürüyor.

Hafta sonu etkili olan kar yağışı kırsal kesimlerde hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kent merkezinde 10 santimetre olan kar kalındığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Merkeze bağlı köylerde ise ulaşımda zaman zaman sorun yaşanıyor. Merkeze bağlı 5 köy, Dodurga ilçesinde 5, Mecitözü ilçesinde 4, Bayat ilçesinde 18, İskilip ilçesinde 49, Uğurludağ ilçesinde 9, Kargı ilçesinde 31, Osmancık ilçesinde 22 olmak üzere 143 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Hüsnü Yalçınkaya, hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 267 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Ulaşıma kapanan 267 köy yolundan 124'ünün tekrar ulaşıma açıldığını dile getiren Yalçınkaya, "İdaremiz yol ağında bulunan köy yollarında, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ulaşım zorluğu yaşanan ünitelerde ekiplerimiz tarafından yol açma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. İdaremize ait toplam 27 adet greyder ve 4 adet kar bıçaklı kamyon ile ilimiz genelinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde 24 Aralık 2011 tarihinden bugüne kadar bin 26 ünitede 7 bin 182 kilometre yolda karla mücadele çalışması yapıldı. 143 ünitede yol açma çalışmalarımız sürdürülmektedir. Vatandaşlardan, köy muhtarlarından ve değişik kurumlardan gelen bilgi ve ihbarlara göre ekiplerimiz yönlendirilmekte, tüm yollarımız ulaşıma açık tutulmaya çalışılmaktadır. Ekiplerimiz mesai saatleri dışında da çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

EKİPLER UYDUDAN TAKİP EDİLİYOR

Öte yandan, teknolojik alt yapısı güçlendiren İl Özel İdaresi, karla mücadele çalışmalarına katılan ekip ve personeli uydu sistemi ile takip ediliyor. Müdürlük bünyesinden çalışmaya çıkan araçlar, araç takip sistemi ile hani noktada ne kadar çalışma yaptığı her 3 dakikada bir bilgisayar ekranlarından görünüyor. Vatandaşlardan gelen yardım taleplerinde sistemden araçlara bakılarak ihtiyaç olan bölgeye en yakın iş makinesi yönlendiriliyor.

KIZ İSTEMEYE GİDEN GRUP MAHSUR KALDI

Edinilen bilgilere göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep'ten Sungurlu ilçesine kız istemeye gelen bir grupta yolda mahsur kaldı. Büyükpolatlı köyünden bir kişi İl Özel İdaresi'ni arayarak Gaziantep'ten kız istemeye gelen misafirlerinin köy yolunda mahsur kaldığını belirterek yardım istedi. Bunun üzerine Çorum İl Özel İdaresi, Sungurlu ilçesindeki ekiplerini bölgeye sevk ederek hem misafir aileyi hem de buzlanma nedeniyle yoldan çıkan aracı kurtardı.

Sungurlu'ya bağlı İnegazili köyü ve Dodurga ilçesinde cenazeye gelen gruplar kar engeline takıldı. Kar nedeniyle köye ulaşamayan ekipler İl Özel İdare ekiplerinin yolu açmasıyla birlikte cenazeye yetişebildiler.

Ayrıca Oğuzlar ilçesine bağlı Derinöz köyünde de etçiğimiz günlerde kalp ameliyatı olan bir kişi rahatsızlandı. Kar nedeniyle köye ulaşımda zorluk yaşayan sağlık görevlileri İl Özel İdaresi ekiplerinin yardımıyla köye ulaşarak, hasta şahsı aldıktan sonra tekrar hastaneye döndü.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2012 Pazartesi 18:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?