8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

2 bin 500 aileye gıda yardımı yapıldı

Bu sene Ramazan çadırında bin 500 kişiye yemek verilmesini sağlayan Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye kuru gıda yardımı yaptı.


Kültür Sitesi yanında bulunan otoparka kurulan 2 iftar çadırında bin 500 kişiye sıcak yemek veren belediye, çadıra gelemeyen vatandaşları da unutmayarak, hazırladığı gıda paketlerini evlerine götürerek teslim etti.

Belediye yetkilileri ve mahalle muhtarlarının çalışmalarıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere, Çorum Belediyesi tarafından içerisinde kuru gıda bulunan paketler dağıtıldı. 2 bin 500 ailenin evlerine 5 araç ve 10 kişilik bir ekiple dağıtılan yardım paketlerinin içinde çiçek yağı, salça,
margarin, makarna, pirinç, kırmızı mercimek, çay ve toz şeker bulunan malzemelerden oluşan gıda paketleri ile bir ailenin bir aylık ihtiyacı kadar yardım yapıldı.


Muhtaç durumda olan vatandaşları Ramazan ayında bir nebze de olsa sevindirmek istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Çorum Belediyesi'nin bundan sonra da fakir-fukaranın yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

Her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdikleri kuru gıda yardımını bu yıl da devam ettirdiklerini ifade eden Atlamaz, "Daha önce tespit edilen adreslere, Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ekiplerimiz tarafından gıda paketlerimiz dağıtıldı. Amacımız garip-gureba ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı Ramazan ayında yaptığımız yardımlarla birazcık olsun rahatlatmak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 23:27:44
Güncelleme :29 Eylül 2007 Cumartesi 23:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?