2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

2008 kene vakası

Son bir hafta içerisinde, Samsun'un Vezirköprü ve Havza ilçelerinde 2 kişinin, Tokat'ın Almus ilçesinde bağlı Ataköy beldesinde 1 kişinin, Çorum, Sivas ve Karabük'te 1'er kişinin; kene ısırmasına bağlı olarak ortaya çıkan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlarların endişesi arttı.


KKKA hastalığına sebep olan kenelerden korkan vatandaşlar park, bahçe ve piknik alanlarına gitmekte tereddüt ediyorlar. Son bir hafta içinde 6 kişinin hayatını kaybettiği, hastalık endişesi ile yüzlerce kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğu KKKA hastalığı konusunda Tarım ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yerel yöneticiler gerekli tedbirleri almak için çaba harcıyorlar.


Çorum'da bu yıl, 24 kişinin kene ısırması sonucu hastanelere müracaat ettiği ve 24 kene vakasının Çorum Devlet Hastanesi İntaniye Servisi ve Ankara'daki eğitim hastanelerinde takip edildiği öğrenildi.


Son olarak Çorum Merkez'e bağlı Kireçocağı köyünde yaşanan olayda, Osman Şimşek(57) hayvan otlatırken uyuyakalınca kene ısırması sonucunda KKKA hastalığına yakalandı. Çorum'da yapılan müdahalenin ardından Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedilen Şimşek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer taraftan Çorum Merkez'de ikamet eden 2 çocuk annesi T.Y.'nin de geçen hafta Çorum Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde KKKA hastalığı şüphesi ile tedavi altına alındığı, durumu
ağırlaşan talihsiz kadının Ankara Numune Hastanesi'ne sevkedildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 15:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?