8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

26 yıl geciken özür

İskilip Belediyesi, 1973 yılında sosyal tesis yapmak için istimlak ettiği arsa sahiplerinden 26 yıl sonra özür diledi. 

Belediye, 1973 yılında Kilci Ahmet lakaplı Ahmet ve Mahmut Yazıcı'ya ait 600 metre karelik arsa için 28.5 milyon lira bedel biçerek para bankaya yatırıldı. Ancak parayı yeterli bulmayan Ahmet Yazıcı belediye aleyhine dava açtı. 26 yıl önce açılan tek davaya aradan geçen zaman içinde çeşitli davalar daha eklenerek aynı konu üzerinden 13 dava açıldı. Ancak açılan davalar bir türlü sonuçlanamayınca Ahmet Yazıcı ve kardeşi Mahmut Yazıcı bankadan paralarını alamayarak mağdur oldular. 

Henüz davalar sonuçlanmadan harekete geçen belediye, arsa üzerine işyeri yaparak bu dükkanları sattı, aradan geçen 26 yıl sonra İskilip Belediye Meclisi Ahmet Yazıcı ve Mahmut Yazıcı'dan prosedür gereği mağdur oldukları için özür dilediler. Geç gelen özüre rağmen Ahmet Yazıcı'nın mağduriyeti giderilemezken, belediye meclisi konu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın görüşünün alınması ve hukuki incelemenin yapılmasını kararlaştırdı. 

Belediye Başkanı Orhan Öztürk, ortada elde olan veya olmayan sebeplerle bir mağduriyetin olduğunu, gereksiz bir kamulaştırma için vatandaşın mağdur edildiğini, bu tür tesisler için istimlak işleminin yanlış ve yersiz olduğunu belirterek, "Hukuken bu mağduriyetin nasıl giderilebileceğini tartışmamız ve incelememiz lazım" dedi. 

Yasal prosedürler ve yanlış anlayışlar dolayısı ile ortaya çıkan bu yanlışlıkların ileride tekerrür etmemesi, yapılanların da ne mümkünse gerekenin yapılarak telafi edilmesi vicdanen şart olduğunu kaydeden Orhan Öztürk, "Bu zamana kadar bu mağduriyete sebep olduğumuz ve buna seyirci kaldığımız için belediye meclisi olarak özür diliyoruz, bunu telafi etmek için ne gerekirse yapacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 10:57:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?