8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

3 hırsızlık zanlısı yakalandı

Çorum'da hırsızlık zanlısı 3 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, Buhara Evler 5. Sokak üzerinde bir kamyonun kapısını zorla açmaya çalışan 1 kişi ile gözcülük yapan 2 kişiyi fark etti. Polisin "dur" ihtarına uymayan 3 kişi, olay yerinden kaçmaya başladı. Yapılan kovalamaca sonunda Yozgat Sorgun nüfusuna kayıtlı Turgay K. ve Mustafa Y. kimlikli 2 kişi yakalanırken, Niğde Altunhisar nüfusuna kayıtlı Musa D. ise 35 AU 8383 plakalı BMW X5 marka cipi kullanırken şehir içinde yapılan uygulamada ele geçirildi. 

Yapılan sorgulama sonucunda yakalanan 3 kişinin ibraz ettiği kimlikler ile araç plakasının, ruhsatın ve ehliyetin sahte olduğu tespit edildi. Yakalanan kişilerin gerçek isimlerinin Ankara Altındağ nüfusuna kayıtlı Duran P., Amasya nüfusuna kayıtlı Hüseyin E. ve Niğde nüfusuna kayıtlı Musa S. olduğu belirlendi. Yakalanan şahısların çok sayıda hırsızlık, dolandırıcılık suçlarından yakalama kayıtlarının bulunduğu ve polis tarafından arandığı bildirildi. 

Yakalanan 3 kişinin üzerinden 3 adet sahte sürücü belgesi, 1 çift plaka levhası, 4 koçan fatura, 1 adet kaşe, 10 adet kredi kartı ve evrak ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinde İzmir, Konya, Ankara, Tokat, Amasya, Yozgat ve İstanbul illerinde birçok vatandaşı dolandırdıkları, vatandaşlardan aldıkları malları başkalarına sattıkları tespit edildi. Emniyette sorguları tamamlanan 3 kişi, haklarında 'resmi evrakta sahtecilik yapmak suretiyle dolandırıcılık yapmak, hırsızlığa teşebbüs' suçlarından adliyeye
sevk edildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 12:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?