2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

3 ton pirinci mültecilere dağıtacak

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen Pırlanta Pirinç Festivali'ne katılan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, kendisine hediye edilen 3 ton pirinci mültecilere dağıtacağını söyledi. Festivalde sahne alan ünlü sanatçı Orhan Ölmez şehit kızı Bengisu Karaca ile yakından ilgilendi.

Festival kapsamında Osmancık'ta unutulmaz bir konser veren ünlü sanatçı Muazzez Ersoy'a Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun sürpriz yaptı. Muazzez Ersoy'a önce pirinç ayıklatıldı, daha sonra sanatçıdan pişirilen pilavı test etmesi istendi. Pirinç içerisindeki pırlantaları başarı ile ayıklayan Ersoy'a Osmancı Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun tarafından 3 ton pirinç hediye edildi.

Hediye karşısında oldukça duygulanan Muazzez Ersoy kendisinin BM iyi niyet elçisi seçildiğini belirterek, hediye edilen 3 ton pirinci kendi elleriyle mültecilere dağıtacağını söyledi.

Daha sonra Osmancıklılara unutulmaz bir konser veren Muazzez Ersoy, nostalji şarkılarıyla sevenlerine hoş dakikalar yaşatırken, hava soğuk olmasına rağmen 2 saat sahnede kaldı.

BU PİRİNCİ TÜM DÜNYA YEMELİ
Muazzez Ersoy pirinci ile meşhur Osmancık'ta pirinç kontrolü yaptı. Pirinç içerisinden başarı ile pırlantaları temizleyen Ersoy, pişirilen pilavı da test ederek, "Türkiye'nin en kaliteli pilavı. Bu pirinci tüm dünya yemeli, mükemmel bir tadı var" diye konuştu. 

ORHAN ÖLMEZ'DEN ŞEHİT KIZINA YAKIN İLGİ
Ünlü sanatçı Orhan Ölmez, Pırlanta Pirinç Festivali'nde sahne alarak sevenlerine unutulmaz bir gün yaşatırken, sahneye çıkan şehit kızı Bengisu Karaca ile yakından ilgilendi.

Orhan Ölmez, vatan için canını seve seve veren tüm şehitleri anarak, kahramanları seyircilere alkışlatırken, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir grup teröristle çıkan çatışmada, şark görevinin bitmesine 15 gün kala şehit olan Muzaffer Karaca'nın küçük kızı Bengisu Karaca'yı sahneye çıkarttı. Ölmez, şehit kızı ile bir süre sohbet etti, birlikte şarkı söyledi.

Orhan Ölmez, Osmancıklı sevenlerine unutulmaz bir müzik ziyafeti çekerken, konser sonunda ise sevenlerine bir türkü ile veda etti. Osmancık Pırlanta Pirinç Festivali düzenlenen halk konseri ile sona ererken, Muazzez Ersoy ve Orhan Ölmez'in konserine Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, Çorum Garnizon Komutanı J. Albay Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Serdar Kurşun ile çok sayıda davetli ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 17:50:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?