30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

30 Ağustos'a görkemli kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurt genelinde olduğu gibi Çorum'da da büyük bir coşku ile kutlandı.


Büyük Zaferin 87. yıldönümünde yapılan etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Asker elbiselerini giyen çocuklar, yürüyüş yapan askerleri selamlarken bazı anneler de küçük çocuklarını alarak 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katıldı.


30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Çorum Belediyesi, diğer kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin anıta çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.


Askeri Gazino'da Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Bölük kutlamaları kabul etti. Daha sonra Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen resmi bayram kutlama törenine geçildi.
Törende bir konuşma yapan J. Kd. Bnb. Selçuk Sazaklı, "Bu büyük zafer zalimin zulmüne uğramış bir milleti yeniden ışığa kavuşturmuş, hain düşmanın haksız ve alçakça işgaline dur demiştir. Bu zafer Türk milletinin vatan topraklarının bölünmesini asla kabul etmeyeceği, topraklarına göz diken düşmana karşı verdiği en güzel cevap olmuştur" dedi.


Tören J. Er. Fatih Gülfidan'ın "Jandarmayım Ben", Büşra Demir'in "Şehidin Gözyaşı'', Satı Türkmen'in ise "Bu Vatan Kimin" isimli şiirleri okumaları ve judo gösterisi ile devam etti.
Programda Komando Taburu'nun gösterileri vatandaşlar tarafından yoğun alkış alırken, Mehmetçiklerin geçişi sırasında bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Tören programı Türkler Köyü İlköğretim Okulu kolbastı gösterisi ve askeri geçiş törenin ardından sona erdi.


Kutlamalara Vali Mustafa Toprak, AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Bölük, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?