3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

385 köy yolu ulaşıma kapandı

Çorum’da dün öğleden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle 385 köy yolu ulaşıma kapandı. Öte yandan yapılan asılsız ihbarların köy hizmetlerinin işini zorlaştırdığı bildirildi.

Kaymakamlıklar ve Jandarma Komutanlıkları’ndan alınan bilgiler doğrultusunda kar yağışı nedeniyle 385 köy yolunun ulaşıma kapandığının belirlendiğini belirten Çorum Köy Hizmetleri İl Müdürü Ünal Demiray, dün akşam saatlerinden itibaren sorumluluk bölgelerinde bulunmayan Çorum-Ankara,Çorum-Samsun, Çorum-İskilip, Çorum-Alaca, Çorum-Osmancık ve Çorum-Ortaköy yollarında karayolları ekipleriyle birlikte karla mücadele çalışması yaparak yolları ulaşıma açık tuttuklarını, bu sabahtan itibaren de yoğun şekilde ulaşıma kapanan köy yollarını açmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Köy hizmetleri karla mücadele ekiplerinin, hasta ve cenaze gibi acil durumlarda görev yapmaları için Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve ilçe bakım evlerinde hazır bekletildiğini kaydeden Demiray, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü olarak kar mücadelesinde kent genelinde 12 ayrı ekibin 20 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon, 2 kar makinesi, 3 paletli yükleyici ve 4 dozerle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi. Asılsız hasta ve cenaze ihbarlarının gereksiz zaman ve yakıt sarfiyatına yol açtığını hatırlatan Demiray, "Kapalı yolların açılmasında hasta ve cenaze gibi bazı önceliklerimiz var; ancak asılsız ihbarlar çalışmalarımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Köy muhtarlarının asılsız ihbarda bulunmamasını ve bu konuda vatandaşları da uyarmasını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün geceden itibaren kent merkezi ve ilçelerde çok sayıda trafik kazası meydana gelirken, kayarak yoldan çıkan birçok araçta sürücüler mahsur kaldı. Polis, karayolları ve köy hizmetleri müdürlüklerine bağlı görevliler, karayollarını ulaşıma açık tutmak için sürücülere yardımcı oldu. Buzlanmanın aşırı olduğu güzergahlarda ise zincir taklama araçlarının yola devam etmelerine izin verilmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 17:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?