9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

4 sahteci serbest bırakıldı

Çorum'da eski otobüslerin tescil belgeleri üzerinde tahribat yaparak modellerini yükseltip hatlarda taşıma yapan 4 halk otobüsü sahibi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları incelemeler sonunda İ.Ç., O.B., Ö.B. ve S.A.B.'nin modeli düşük otobüslerin tescil belgeleri üzerinde tahribat yaparak belediyeye sahte evrak verdiklerini, Çorum Emniyet Müdürlüğü'ne ise gerçek evrakı tescil ettiklerini belirledi. İ.Ç.'nin üzerine kayıtlı otobüsün gerçekte 1983 model olduğu, ancak evrakta oynama yapılarak belediyeye verilen fotokopide 1988 modele dönüştürüldüğü, O.B. ve Ö.E.'ye ait otobüsün modelinin ise yine 1983 olduğu, bununda 1988 modele yükseltildiği ortaya çıkarken, S.A.B. adlı hat sahibinin de evrakta sahtecilik yaparak 1984 model otobüsünü 1986 model olarak gösterdiği tespit edildi. Polis tarafından gözaltına alınan 4 otobüs sahibi, Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra "resmi evrakta sahtecilik" suçundan adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan 4 şahıs, daha sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü'nün, otobüs sahiplerinin evrak üzerinde tahribat yaptığını belirlemesi üzerine Çorum Belediyesi de inceleme başlattı. Yapılan inceleme sonunda sahtecilik yapan otobüs sahiplerinin hatlarının iptal edilebileceği ve para cezası verileceği kaydedildi.

Çok para kazanmak uğruna kimsenin halkın can güvenliğini tehlikeye atmasına müsaade etmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı Turan Atlamaz, "Gereken neyse yapılacaktır. Halkın canını tehlikeye atanlar gereken cezayı alacaktır. Biz kimsenin halkı kandırmasına müsaade etmeyiz. Konuyu ciddi bir şekilde takip ediyoruz ve sorumlular mutlaka gereken cezaları görecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 15:32:49
Güncelleme :11 Eylül 2007 Salı 15:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?