5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

400'ü birden erkekliğe adım attı

ÇORUM'DA SÜNNET ŞÖLENİ

Çorum Belediyesi'nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Sünnet Şöleni'nde bu yıl 400 çocuk erkekliği ilk adamını attı.

Sabah saatlerinde çocuklara şehir turu attırılması ile başlayan ve ardından Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerle devam eden şölende bir dizi eğlence düzenlendi. Kendilerine has müzik ve tarzlarıyla tanınan ünlü sanatçılar Öykü ve Berk kardeşler de verdikleri konserle sünnet şölenine renk kattı.

Erkekliğe ilk adımı atacak çocukların sünnet kıyafetlerinden doktor masraflarına kadar her şeyi üstlenen Belediye, tüm bunların yanında çocukların hayatlarındaki bu önemli günü unutulmaz bir şekilde geçirmeleri için şölen düzenledi

Sünnet şöleni şehir turu atılması ile başladı. Sabah saatlerinden itibaren alanda aileleri ile birlikte toplanan çocuklar 5 otobüs ile şehri gezdi. Sünnet olacak çocuklar ilk olarak Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile birlikte şehir turu attı. Saat Kulesi yanında başlayan şehir turunda Ulukavak Mahallesi, Osmancık Caddesi, Çepni Mahallesi, Kale Mahallesi, Milönü ve Bahabey Caddesi gezdirildi. Öte yandan gezide Kerebi Gazi türbesi de ziyaret edilerek dualar edildi.

Şehir turunun ardından Saat Kulesi yanında yapılan sünnet şölenine geçildi. Belediye Mehter Takımının marşları ile başlayan Sünnet ve Dayanışma Şöleni'ne Vali Nurullah Çakır, AK Parti Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, AK Parti İl Başkanı Faruk Özkader, davetliler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Mehter gösterileri ile başlayan şölende konuşmaların ardından sahneye gelen Hacivat ve Karagöz tiplemeleri çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı. Şölende palyaço ve balon adamlarda çocukların arasına girerek çocuklarla eğlendi. Şölende son olarak sahne alan ünlü sanatçılar Öykü ve Berk kardeşler ise şölene renk kattı.

Şölenin ardından çocuklar gruplara ayrılarak polikliniklere götürülerek sünnet ettirildi. Sünnet işleminin önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edeceği, bu süre içerisinde başvuruların süreceği belirtildi.

Şölende çocuklara ve ailelerine seslenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Belediyesi'nce düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni'nde her geçen yıl daha fazla çocuğu sünnet ettirildiğini söyledi. Geçen yılki şölende 380 çocuğun sünnet ettirildiğini belirten Külcü, bu sen bu rakamın 400'ü bulduğunu, hafta içindeki sünnetler sürerken de bu rakamın 500'e yaklaşacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

Türkiye'de her yıl binlerce çocuğun doğduğunu belirten Külcü, dünya nüfusu yaşlanırken Türkiye'nin genç nüfusun korunduğunu belirtti. Bu açıdan geleceğe umutla baktıklarını dile getiren Külcü, "Değerli aileler çocuklarınızla gurur duyun. İnşallah mürüvvetlerini de görürsünüz. Yavrularımızın sayıları arttıkça ülkemizin gücü artacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 çocuk tavsiyesinde bulunmuştu. Bazıları eleştirmişti ama Başbakan'ın nüfus azalması konusundaki tespitini geç anladılar. Güçlü bir Türkiye için genç nüfusumuzun artması gerekiyor. Nüfus artışı düşerse ülkemiz 30-40 yıl içerisinde yaşlanacak. Bizde çocuklarımız için elimizden geleni yapıyoruz ve her zamanda yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çorum Belediyesi olarak yaptıkları sosyal faaliyetlerin sadece sünnetle sınırlı olmadığını belirten Başkan Külcü, yoksul ailelere dağıtılan gıda yardımlarını artırdıklarını söyledi.

Başkan Külcü, göreve geldiklerinde 2 bin paket olan gıda yardımı sayısını geçen sene 3 bin 500'e çıkardıklarını, bu senede 10 bin rakamını hedeflediklerini ifade etti.

Diğer bir sosyal sorumluluk projelerinin de çocuklara ücretsiz tatil kitabı dağıtımı dağıtılması olduğunu söyleyen Külcü, 4. sınıf öğrencileri ile başladıkları kitap dağıtımını ilerleye yıllarda tüm sınıflara yayacakların belirtti.

ÇORUM'DA SÜNNET ŞÖLENİ
ÇORUM'DA SÜNNET ŞÖLENİ
ÇORUM'DA SÜNNET ŞÖLENİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 20:42:05
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 21:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?