3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

496 köy yolu kapalı

Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 496 köy yolu ulaşıma kapanırken, il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Çorum'da güneşli hava dün akşam saatlerinden itibaren yerini kara bıraktı. Zaman zaman şiddetini artıran kar yağışı ve tipi kırsal kesimde hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kent merkezinde 15 santimetre olan kar kalındığı yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaşırken merkezde 143, Mecitözü 33, Alaca 53, Ortaky 8, Sungurlu 55, Boğazkale 7, Dodurga 8, Laçin 6, Oğuzlar 6, İskilip 53, Bayat 28, Uğurludağ 13, Kargı 43, Osmancık 40 olmak üzere toplam 496 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çorum İl Özel İdaresi ekipleri tarafından ulaşım güçlüğü yaşanan köy yollarında karla mücadele çalışmaları 53 araç ve 75 personel ile aralıksız sürdürülüyor. Karla mücadele çalışmalarını Karayolları ekipleri ile koordineli bir şekilde yürüten Özel İdare ekipleri TCK yollarında da kar çalışmalarına katılıyor. 27 adet greyder, 4 adet kar bıçaklı kamyon, 10 adet kepçe, 1 adet kar makinesi ve 1 adet dozer ile sürdürülen çalışmalar kapsamında bu sezon Özel İdare ekipleri tarafından toplam 23 bin 520 kilometre yolda kar mücadelesi yapıldı.

Vatandaşlar, köy muhtarları ve değişik kurumlardan gelen bilgi ve ihbarlara göre ekiplerini yönlendiren Özel İdare ekipleri, ayrıca acil durumlarda günün her saatinde çalışabilecek nöbetçi ekipleri hazır bekletiyor.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kar yağışı nedeniyle il merkezine bağlı köyler, Alaca, Bayat, Boğazkale ve Oğuzlar ilçelerine bağlı köy okulları ve taşımalı eğitim merkezleri ile Laçin, Kargı, Mecitözü, Osmancık ve Dodurga ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Meterolojiden edinilen bilgilere göre, kar yağışının Cuma gününe kadar etkili olması beklenirken, hava sıcaklarının da eksi 6 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

KAR PALETLİ AMBULANSLAR HAYAT KURTARIYOR

Olumsuz hava koşulları nedeniyle kapalı yolları kapanan köylerde hastaların imdadına kar paletli ambulanslar yetişti. Merkeze bağlı Tekçam köyünde mide kanaması geçiren Adalet Karaçam (56) ile Kınık köyünde cenaze için gittiği köy mezarlığında soğuk hava nedeniyle fenalaşan Yakup Aktaş isimli vatandaşlar kar paletli ambulanslarla Çorum Devlet Hastanesi'nde, Bayat ilçesinde ise şeker hastalığı nedeniyle aniden rahatsızlanan Nazik Kınık da Bayat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 17:45:34
Güncelleme :29 Şubat 2012 Çarşamba 17:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?