7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

5 belediyeciye AKP'den ihraç istemi

Çorum Belediyesi'ndeki "irtikap" iddialarıyla ilgili olarak, aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 5 kişi, AK Parti'den ihraç edilmeleri talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, önceki gün parti merkezinde AK Parti Çorum İl Başkanı Faruk Özkader'in başkanlığında il yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıya 40 yönetim kurulu üyesinden 26'sı katıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından toplantıya katılan 26 üyeden 22'sinin isteğiyle belediye meclis üyeleri Hüseyin Kılıç, Selim Seven, Nurettin Yıldırım, Ömer Dinç ve Ahmet Yetim, ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na sevk edildi. 

İl yönetim kurulu tarafından alınan bu karar sonucunda toplanacak olan İl Disiplin Kurulu, 5 belediye meclis üyesi hakkındaki talebi görüşerek bir karara bağlayacak. AK Parti Çorum İl Başkanı Faruk Özkader, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, belediye meclis üyelerinin disiplin kuruluna sevk edildiklerini belirtti. Özkader, 5 belediye meclis üyesinin, Ramazan Bayramı öncesi genel merkeze çağrıldıklarını ancak görüşmeye gitmediklerini bildirdi. 

Çorum Belediyesi'ndeki "irtikap" iddialarıyla ilgili olarak Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 5 belediye meclis üyesinden Nurettin Yıldırım, Ömer Dinç ve Ahmet Yetim 1'er yıl 15'er gün, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç 1 yıl 6 ay 22 gün ve Belediye eski Başkan Yardımcısı Selim Seven de 2 yıl 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Söz konusu kişiler kararın ardından üst mahkemede temyize başvurmuşlardı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
2005 yılının Eylül ayında Bahçelievler Mahallesi'nde inşaatı bulunan emekli öğretmen Zehra Tuncel, Çorum Belediyesi'nde rutin incelemelerde bulunan mülkiye müfettişlerine, belediyenin inşaat sahiplerine haksız ve hukuksuz olarak kat artışı verdiği yönünde yazılı şikayette bulunmuştu. Yapılan bu şikayet üzerine harekete geçen mülkiye müfettişleri, o dönemde Çorum Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Selim Seven'in makam odasında inceleme yapmış ve odadaki çelik kasa içinde çok sayıda kişinin isminin bulunan bir listeyle yaklaşık 300 bin YTL'lik çek ve senet bulunduğunu belirlemişlerdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan mülkiye müfettişleri, hazırladıkları dosyayı Çorum Cumhuriyet Savcılığa intikal ettirmişlerdi. Bu gelişme üzerine Cumhuriyet Savcısı Bülent Eker tarafından sanıklar hakkında "irtikap" iddiasıyla 36 yıldan 74 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Daha sonra davanın 6. duruşmasında "irtikap" suçu görevi kötüye kullanmaya dönüştürülmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 19:26:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?