3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

5 çocuk babası kene kurbanı

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Küçük Hırka köyünde çobanlık yapan 5 çocuk babası Osman Cenik, kene ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Küçük Hırka köyünde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Osman Cenik'i bir hafta önce hayvanları otlatırken kene ısırdı.

Keneyi koparan ve durumu ailesine söylemeyen Osman Cenik, dün aniden fenalaştı.

Çocukları tarafından önce Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cenik'in, sevk edildiği Çorum Devlet Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na (KKKA) yakalandığı tespit edildi. Daha sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Osman Cenik, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

Osman Cenik'in ölüm haberi köyde büyük üzüntüye neden olurken, köye gelen sağlık görevlileri cenazenin toprağa verileceği mezarlıkta ilaçlama yaptı. Görevliler daha sonra köydeki ahırları ve hayvanları da ilaçladı. Akşam saatlerinde köye getirilen Osman Cenik'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından sağlık ekiplerinin gözetiminde toprağa verilirken, mezarlık kireç dökülerek dezenfekte edildi.

Bu arada eşiyle birlikte rahatsızlanan Yeter Cenik de kaldırıldığı Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Hastanesi'nde KKKA şüphesiyle tedavi altına alındı. Kaynı olan Osman Cenik'in köyde çobanlık yaptığını ve kenenin ısırdığını sakladığını belirten Badegül Canik, "Köyün mallarını güderken dağda kene ısırmış, bize söylemedi. 2 gün önce başım ağrıyor dedi, daha sonra dün akşamüzeri fenalaştı, eşim doktora götürdü. Çorum'dan Samsun'a göndermişler, bu sabah ölüm haberini aldık. Kaynımla birlikte yengem de rahatsızlanmıştı, onu da hastanede gözetim altında tutuyorlarmış" diye konuştu.

Özgür (4), Emre (11), Fadime (16), Döndü (15) ve Medine Cenik (17) adlı çocukları bulunan Osman Cenik'in, kene ısırdıktan sonra kimseye söylemediği ortaya çıktı.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 00:07:45
Güncelleme :4 Haziran 2008 Çarşamba 09:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?