3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

52,33 milyon avro için çağrı

Çorum’un da aralarında bulunduğu 10 ili kapsayan 52.33 milyon Euro tutarındaki AB destekli hibe programının tanıtımı için, 11 Mayıs 2005 Çarşamba günü saat 13.00’de, Çorum Anitta Otel’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Toplantıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Murat Soylu, hibe programının Çorum için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bu programdan azami derecede yararlanılması gerektiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Murat Soylu, Çorum’da gerçekleştirilecek toplantıya yoğun katılım beklediklerini belirterek, yerel kalkınma girişimleri tekliflerinin kabulü için son tarihin 4 Temmuz, KOBİ tekliflerinin kabulü için son tarihin 7 Temmuz, küçük ölçekli altyapı hibe tekliflerinin kabulü için son tarihin ise 11 Temmuz 2005 olduğunu ifade etti.

Murat Soylu, programdan yararlanılabilmesi için 2 aylık bir süre kaldığını bildirerek, "Çorum, Samsun, Amasya, Samsun ve Tokat, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Erzurum, Erzincan ve Bayburt yerel yönetimler, Sivil Toplum Kuruluşları ve KOBİlere yönelik AB destekli hibe programı başlatılmıştır. Programın spesifik amacı, anılan bölge illerinde; 1. Yerel kalkınma girişimleri için bir hibe programı, 2. KOBİ’lere yönelik bir hibe programı, 3. Küçük ölçekli altyapı hibe programı oluşturmak ve 4. Projenin uygulanmasını destekleyecek teknik yardım sağlamaktır" dedi.

Soylu, "Bu kapsamda Yerel Kalkınma Girişimleri hibe programı, yerel gereksinimlere yanıt oluşturmak üzere toplu hizmet geliştirilmesi ve verilmesine yönelik yerel düzeydeki çözümleri destekleyecek ve kamu kurumlan, STK’lar ve üniversiteler arasındaki ortaklıkları pekiştirecektir. KOBİ Hibe Programı özel sektöre ait küçük işletmelere fiziki yatırımın yanı sıra iş eğitimi, danışmanlık ve bilgiye erişimin iyileştirilmesi vb aracılığıyla insan kaynaklarının ve yönetimin güçlendirilmesi için de kaynak sağlayarak girişimci faaliyetleri teşvik edecektir" şeklinde konuştu.

Küçük Ölçekli Altyapı Hibelerin altyapı konusundaki öncelikli ihtiyaçları gözeterek, yöre halkı ve yerel işletmeler için hayati değere sahip olduğunu belirten Murat Soylu, "Girişim ayrıca, üç hibe programının uygulanmasını desteklemek üzere Teknik Yardım sağlayacaktır. Hibe Başvuru Rehberi’nin tamamı, www.dpt.gov.tr www.cfcu.gov.tr ve www.deltur.cec.eu.int internet adreslerinden öğrenilebilir. Başvuru Rehberinin Türkçe versiyonu yayınlanmakla birlikte, herhangi bir ihtilaf olması halinde İngilizce versiyonun hükümleri geçerli olacaktır" açıklamasında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 12:38:36
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 16:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?