5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

53 yıllık şebeke değişiyor

BAYAT'IN 53 YILLIK SU ŞEBEKESİ DEĞİŞİYOR

Çorum'un Bayat Belediyesi ilçede 53 yıldır kullanılan içme suyu şebekesini yenilemek için harekete geçti.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 1957 yılında yapılan şehir şebekesinin 53 yıldır kullanıldığını söyledi. Bayat'ı modern ve çağdaş bir ilçe haline getirmek için şehrin altyapısının yeniden ele alınması, buna paralel olarak da içme suyu şebekesinin yenilenmesi gerektiğini dile getiren Ünlü, bu sorunu ortadan kaldırmak için İller Bankası Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Yarım asırdır yenilenmeyen şehir içi su şebekesinin yenilenmesi için proje hazırlandığını belirten Başkan Ünlü, "Zemin etüdü çalışmaları sürüyor. Hazırlanan teknik raporlar doğrultusunda ilçenin içme suyu şebekesinin tamamının değiştirilmesi, yenilenmesi konusunu İller Bankası yetkilileriyle çalışmalar yaparak yapım ihalesi aşamasına getirmek üzereyiz" diye konuştu.

Ana isale hattının eski olması ve depo kapasitelerinin düşük olması nedeniyle ilçede zaman zaman su kesintileriyle karşı karşıya kaldıklarını ve çok sayıda arızayla karşılaştıklarını anlatan Başkan Ünlü, "Bayat'ın su şebekesi değişmesi lazım. Su kesintileri ve kirli sular halkımızın en büyük sorunu. Bu sorunun üstesinden gelmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şebekenin değişmesi için geç bile kaldık" dedi.

Belediye Başkanı Ünlü, 2011 yılının Nisan ayında bitecek olan etüt çalışmalarının ardından çalışmalara başlanacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 12:54:05
Güncelleme :11 Ekim 2010 Pazartesi 13:08:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?