2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

57 yaşında ehliyet aldı

57 YAŞINDA EHLİYET ALDI

Çorum'un Osmancık ilçesinde 57 yaşındaki bir kadın, hasta eşini hastaneye götürebilmek için araba kullanmayı öğrenerek ehliyet aldı.

Osmancık ilçesine bağlı Kumbaba köyünde yaşayan yaşayan Sultan Aslan (57), hasta olan eşini köyden ilçe merkezindeki devlet hastanesine getirebilmek için ehliyet almaya karar verdi.

Henüz ilkokul mezunu dahi olmayan yaşlı kadı,n önce Halk Eğitim Merkezi'ne giderek ikinci kademe okuryazarlık belgesi aldı. Okuryazarlık belgesi ile ilçede faaliyet gösteren Kızılırmak Sürücü Kursu'na kayıt yaptıran Aslan, girdiği sınavlarda sağlık, trafik ve motor derslerinin üçünden de başarılı oldu. Daha sonra kursun sürücü

eğitimine katılarak otomobil kullanmayı öğrendi. Direksiyon sınavlarında da başarı gösteren Aslan'a sertifikasını teslim eden Sürücü Kursu Müdürü Erhan Aygör, "Sultan Hanım eşini hastaneye götürebilmek için ehliyete ihtiyaç duyduğundan hassas bir kursiyerimiz. İlk başvuru yaptığında ehliyet almak için şartları yeterli değildi. Ancak büyük bir azim örneği göstererek önce okuryazarlık belgesini aldı, daha sonra azimli çalışmaları neticesinde ilk sınavlarda başarı gösterdi. Kursumuza ilk geldiğinde bu kadar azim gösterebileceğini düşünmemiştik. Bizi şaşırtan bir başarıya imza attı" diye konuştu.

İlçe Trafik Tescil Büro Amirliği'nden sürücü belgesini alan Sultan Aslan ise, "Eşimin çeşitli rahatsızlıkları bulunuyor ve ara sıra ilçedeki devlet hastanesine götürmek zorunda kalıyoruz. Aracımız olmasına rağmen ehliyetimiz olmadığından her defasında bize yardım edecek birilerini bulmak zorunda kalıyorduk. Şimdi araç kullanmayı öğrendim ve ehliyetimi aldım. Kursta bu durumum bilindiği için eğitmenlerimiz bana özel ilgi gösterdiler. Ben de daha fazla gayret ettim ve şimdi kendi aracımızı rahatlıkla kullanabilmenin sevincini yaşıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 16:49:05
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 18:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?