5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

65 STK 'Evet' diyecek

ÇORUM'DA 65 STK 12 EYLÜL'DE

Bu anayasanın ruhunda millet, demokrasi ve insan haklarının bulunmadığını dile getiren Yağlı, bugün var olan birçok ekonomik, siyasi, hukuki ve sosyal sorunun temelinde demokratik, kapsayıcı ve kuşatıcı bir anayasaya sahip olunmamasının yattığını belirtti.

Anayasa değişikliğinin siyasi düşüncelerle değerlendirilmemesini isteyen Yağlı, ''Demokratikleşme, sivilleşme ve özgürlükler açısından tarihi öneme sahip bu değişiklik, partiler üstü bir meseledir. Bu değişikliğe sadece şu ya da bu düşünceye sahip insanlara özgürlük yolu açılmıyor. 72 milyon insanımıza, çağdaş dünyanın evrensel değerlerini getiriyor'' diye konuştu.

Referandum iktidar belirlemeye yönelik bir seçim olmadığını vurgulayan Yağlı, "Birey olarak, sivil olarak bize tanınan hakları kabul etmek yada elimizin tersiyle iterek bu hakları reddetmek arasındaki bir tercihtir. Bizler Çorumlu ve sorumlu sivil toplum kuruluşları olarak bu anayasaya, geleceğimizi kendi irademizle şekillendirmek için 'evet' oyu vereceğiz'' dedi.

13 Eylül sabahında daha aydınlık bir Türkiye'ye uyanmak istediklerini kaydeden Yağlı, verilecek oyların yakın gelecekte Türkiye'nin daha özgür bir çizgiye ya da daha totaliter bir çizgiye kaymasına neden olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 15:54:01
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 20:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?