2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

75 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar

75 YILDIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYUYORLAR

Çorum'da 107 yaşındaki Abdulkadir Koçak ile 90 yaşındaki Satı Koçak 75 yıldır aynı yastığa baş koyarken, asırlık çift hayata sıkı sıkı tutunarak birbirlerine destek oluyorlar.

1904 doğumlu Abdulkadir Koçak, 1921 doğumlu eşi Satı Koçak'ın, en büyüğü 66 en küçüğü 42 yaşında 10 çocuğu ve 30 torunu bulunuyor. Koçak çifti, tüm işlerini kendileri görüyor. Vatani görevini Gaziantep'te yaptığını ifade eden Koçak, 4 yıl askerlik yaptığını ve Kazım Karabekir Paşa'nın komutasında bulunduğunu anlatıyor. Fransızların Gaziantep işgali sırasında asker olduğunu dile getiren Koçak, "O günler zor ve acı günlerdi. Atatürk'e milli mücadeleyi başlatarak bu milletin özgürlüğe kavuşmasını sağladı" dedi.

Uzun yaşamasının sırrını bilmediğini ifade eden Abdulkadir Koçak, "Çok zor günler yaşadım. Çok aç kaldım. Öyle özel bir yiyecek yemedim. Çünkü Türkiye öyle bir dönemden geçti ki karnımızı doyuracak ekmeğimiz yoktu. Uzun yaşamamın sebebi Allah'ın bize biçtiği ömürdür. Takdir ilahi, yaşayacak ömrümüz varmış yaşadık" diye konuştu.

Şimdiki genç neslin hayatın değerini bilmediğini dile getiren asırlık dede, "Biz yoklukla büyüdük. Tüm zorluklara rağmen hayata sarıldık. Evimizde yaşadığımız kavgalarımızı dövüşlerimizi hayatın içerisinde saydık ve küs durduk ama birbirimizden ayrılmadık. Ufak meseleleri büyütmedik. Şimdiki gençler en ufak bir problemi bile büyütüyorlar. Gençler arasında muhabbet, iletişim kalmamış" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelinin sağlam olduğunu anlatan Abdulkadir Koçak, "Devletimiz çok badireler atlattı. Koskoca Osmanlı Devleti yıkıldı. Ama temeli sağlam olan Türk milleti yine ayağa kalktı. Tüm dünya üstümüze saldırdı. Mustafa Kemal Atatürk ile İstiklal Harbiyle yeniden doğduk. Olaylar ile birbirimize düşürmeye çalıştılar ama yıkılmadık ve birleştik. Bu ülke üzerinde ne oyunlar oynarlarsa oynasınlar. Bizi kimse yıkamaz, bölemez, parçalayamaz. Çünkü bizim kökümüz sağlam" şeklinde konuştu.

 

75 YILDIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYUYORLAR
75 YILDIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYUYORLAR
75 YILDIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYUYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 16:37:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 16:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?