5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

95. gurur yılı

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇORUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü Çorum'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlk tören Şehitlik anıtında düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Eyüp Bölük, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan J. Binbaşı Selçuk Sazak, "Ölümlerin en şereflisi ve kutsal olanı şehit olmaktır. Vatan uğrunda canını hiçe sayan yüce şehitler, sizler ruhumuzu aydınlatan yüreğimizdeki vatan ve millet sevgisini coşturan birer nursunuz. Her biri birer abide olan aziz şehitlerimiz, canından üstün tuttukları vatan toprakları ve kutsal idealleri uğruna, hayatlarını feda ederek, görevlerini yapmış olmanın huzuru ve haklı gururu içerisinde sonsuzluğa intikal etmişlerdir. Köklü tarihimizin tüm

safhalarında göstermiş oldukları kahramanlık, fedakarlık, sabır ve itaat örnekleriyle adlarını ölümsüzleştiren aziz şehitlerimizin yüreklerimizde yaktıkları ateş; Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelecek her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede sarsılmaz inancımıza, tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecektir" dedi.

 

ŞEHİT BABASININ MEZARINDAN BİR AN OLSUN AYRILMADI

Şehitlik anıtına sabahın erken saatlerinde gelen Şehit Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın 7 yaşındaki oğlu Kaan, dondurucu soğuğa rağmen tören boyunca şehit babasının mezarının başından bir an olsun ayrılmadı. Babasının mezarı başında "Baba geldim" sözleriyle seslenen Küçük Kaan basın mensuplarının ısrarına rağmen konuşmaktan kaçındı.

Babasının mezarından ayrılmayan Kaan'ı gören Çorum Valisi Mustafa Toprak, küçük çocuğun yanına giderek öptü. Küçük Kaan'la bir süre sohbet eden Vali Toprak daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Şehit Uzman Çavuş İhsan Kaya'nın mezarı başında dua etti.

Tören Şehitlik anıtının gezilmesi ve fidan dikim törenin ardından sona erdi.

ÇANAKKALE ZAFERİ ÇORUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇORUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇORUM'DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:01:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 18:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?