3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

AB destekli patroniçeler

Çorum'da 17 girişimci kadın, Avrupa Birliği (AB) ve KOSGEB tarafından verilen hibe desteklerle kendi işyerlerini kurdu.

İş fikri olan, iş fikrini gerçekleştirmek için destek arayan ve geleceğini kendi elleriyle kurmak isteyen kadınlara bir fırsat oluşturulması amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kurulan Kadın İş Geliştirme Merkezi'ne (KİŞGEM) başvuran Çorumlu 17 girişimci kadın kendi alanlarında iş sahibi oldu.

Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Projesi'nin, AB ve KOSGEB tarafından finanse edildiği kaydedildi. Projede kadınların KİŞGEM'ler yolu ile küçük işletmeler kurmaları amaçlanıyor.

KİŞGEM Çorum Şube Müdürü Mehmet Kılıç, projenin genel hedefleri arasında küçük işletmelere yeni iş kurma konularında destek vermek, başarılı işletmeler kurulmasını sağlamak, işletmenin büyüme ve hayatta kalma fırsatlarını artırmak, yeni iş ve istihdam olanakları oluşturmak, girişimciliği özendirmek, güvenli bir iş ortamı sağlamak, rekabet ortamını güçlendirmek, bölgesel ve yerel gelişimi hızlandırmak ve yerel ekonomiyi desteklemek olduğunu belirtti.

Kılıç, bu kapsamda Çorum'da 17 kadının projesinin değerlendirilerek kabul edildiğini ve kadınların Çorum Belediyesi'nin Turgut Özal İş Merkezi'nde gösterdiği yerde iş yerlerini kurduklarını bildirdi.

KİŞGEM Şube Müdürü Kılıç, proje kapsamında Çorum'un yanı sıra Nevşehir'ın Hacıbektaş ilçesi, Kütahya ve Pendik'de kurulan 4 İş Geliştirme Merkezi'nde girişimcilere, etkin bir iş planı hazırlanması, yönetim danışmanlığı, ofis ve üretim alanı, idari hizmetler, teknik destekler, iş ağı, ortak ofis araç ve gereçlerinin kullanılması gibi konularda destek sağlandığını anlattı. Kılıç, iş yapmayı bilen ancak yeterli ekonomik gücü olmayan kadınlara yönelik hazırlanan proje ile Çorum'da iş kuran kadınların ülke ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade etti.

Kadın girişimcilerin eğitim programında, 'İşletmeciliğe giriş, Türkiye'de iş kurmak, iş fırsatları oluşturmak, pazarlama yöntemleri, finans yönetimi, operasyonel yönetim, grup çalışmaları, pazar analizleri ve üretim yönetimi' konuları ele alınıyor. Eğitimlerin hemen ardından, kadın girişimcilere danışmanlık hizmetleri verildiğini anlatan Mehmet Kılıç, "Destek alan kadın girişimcilere yüzde 75 AB desteği ve yüzde 25 KOSGEB yönetici desteği veriliyor. Ayrıca her müteşebbis kadına 4 bin YTL hibe, 40 bin YTL sıfır faizli kredi veriliyor ve kadınlarımız Çorum'da başarılı bir şekilde projeyi uyguluyorlar" dedi.

Turgut Özal İş Merkezi'nin alt katında üretime başlayan 17 girişimci kadın, konfeksiyon üretimi, kemer, reklam ve tasarım, el sanatları, kurdele süsleme gibi 17 ayrı alanda faaliyet yürütüyor.

Büyük bir titizlikle işlerini yürüten 17 girişimci kadın hedeflerinin projeyi en iyi şekilde uygulamak olduğunu ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 18:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senay yesildal IP: 84.58.125.xxx Tarih : 11.08.2008 19:28:48

cok güzel benide ise alacaklarini bilsem yurtdisindayim hemen dönerim bu 17 bayanimizi destekliyor ve kutluyorum büyük bir basari yakalamislar biz kadinlar adinada cok sevindim