3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

AB yardımı için toplanacaklar

Çorum Barosu tarafından ’AB Mali Yardımları ve Çorum için Olanaklar’ konulu konferans düzenlenecek. AB Genel Sekreterliği Ekonomik ve Mali Konular Dairesi Uzmanı Bülent Özcan’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans, 25 Şubat Cuma günü saat 14.00’te Turgut Özal İş Merkezi’ndeki Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Çorum Barosu Başkanı Av. Uğur Küçük, Türkiye’nin AB’ye tam üye olarak katılımını kolaylaştırmak, AB’yi oluşturan ülkelerle Türkiye arasındaki kalkınmışlık farkını giderebilmek amacıyla AB tarafından Türkiye’ye maddi destek sağlandığını, bu amaçla da 2006 yılında kullandırılmak üzere aralarında Çorum’un da bulunduğu 10 ilin 52 bin 33 milyon Euro tutarındaki fonlardan yararlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.

AB fonlarından belediye ve köyler dahil, sivil toplum örgütleri, meslek birlikleri ile küçük ve orta boy işletmelerin yararlanabileceğini dile getiren Uğur Küçük, AB fonlarından program esasına uygun olarak hazırlanmış proje sahiplerinin yararlanabildiğini, bu anlamda mali yardımdan yararlanabilmek için onaylanabilecek projeler hazırlamanın ilk ve ön önemli adımlardan birisi olduğunu kaydetti. Konferansa, konuya duyarlı herkesin davetli olduğunu söyleyen Küçük, "Hemşehrilerimizin konferanstan azami faydayı sağlayabilmelerini ve Çorum’un AB fonlarından azami miktarda yararlanabileceğini umuyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?