5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Adli Tıp Kurumu'nun hatası Deniz ailesini bir kez daha yıktı

İstanbul’da Jandarma er olarak vatani görevini yaparken girdiği bunalım sonucu G-3 tüfeği ile başına sıktığı tek kurşunla intihar eden Çorum Merkez Karakeçili Köyü nüfusuna kayıtlı 84/2 tertip Jandarma Er Cuma Deniz’in cenazesi, İstanbul Adli Tıp Merkezi’ndeki karışıklık sonucu Çorum’a gönderilemedi, yerine başka bir kişinin cenazesi gönderildi. İstanbul’dan gelen ve Çorum Devlet Hastanesi morguna konan cenaze, sabah saatlerinde köyden gelen Cuma Deniz’in ailesine teslim edildi.

Bu sırada İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda kalan Cuma Deniz’in cenazesi ise, bir başka aileye teslim edilmek istendi. Teslim edilmek istenen cenazenin kendilerine ait olmadığını belirten ailenin itirazı üzerine, teslim edilmek istenen cenazeyi inceleyen adil tıp yetkilileri cenazenin Cuma Deniz’e ait olduğunu belirleyince, Çorum’a gönderilen cenazenin de başka birisine ait olduğu ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı ile irtibata geçen Adli Tıp Kurumu yetkilileri, Çorum’a Cuma Deniz’in cenazesinin yerine başka bir cenazenin gönderildiğini belirterek, cenazenin teslim edilmemesini, edilmiş ise defnedilmesine engel olunmasını isteyerek cenazenin İstanbul’a gönderilmesini talep ettiler.

Oğulları Cuma Deniz’e ait olduğunu düşündükleri cenazeyi alarak Karakeçili Köyü’ne doğru yola çıkan Deniz ailesi, yolda jandarma tarafından durdurularak götürdükleri cenazenin yanlış cenaze olduğu bildirildi. Neye uğradığını şaşıran Cuma Deniz’in yakınları, teslim aldıkları cenazeyi jandarma ekiplerine teslim ederken kendi cenazelerinin peşine düştüler. Deniz ailesi, cenazelerin karıştırılarak kendilerine oğullarının cenazesi yerine bir başkasının cenazesini gönderen Adli Tıp Kurumu yetkililerine tepki gösterdiler.
Yanlışlıkla Çorum’a gelen cenaze tekrar İstanbul’a götürülürken, Cuma Deniz’in cenazesi ise başka bir Ambulansla Çorum’a gönderildi. Akşam saatlerinde Çorum’a ulaşan Cuma Deniz’in cenazesi, Çorum Devlet Hastanesi Morgu’na konurken, cenaze yarın öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Diğer taraftan Karakeçili Köyü’nde dört gündür cenaze bekleyen Cuma Deniz’in yakınları ise, Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı yanlışlığın affedilir bir yanlışlık olmadığını belirterek, sorumluların hesap vermelerini istediler. Cuma Deniz’in bir çok akrabasının Ankara’da bulunduğunu, Adli Tıp Kurumu’nda çalışanların hataları yüzünden dört gündür askerin cenazesinin gelmesini beklediklerini söyledi.

İntihar olayına hala inanamadıklarını söyleyen Cuma Deniz’in yakınları, Cuma’nın herhangi bir pisikolojik sorununun bulunmadığını, dağıtım iznine geldikten sonra 14 gün önce usta birliği için İstanbul’a gittiğini, neden intihar etmiş olabileceğini hala anlayamadıklarını belirterek, genç asker için gözyaşı döktüler.

iha-çorum
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2004 Cumartesi 11:41:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
duygu deniz IP: 78.162.145.xxx Tarih : 4.05.2008 20:19:03

allahdan rahmet dilyoruzz bizimde yakınımızdıı ayrıca adli tıpın yaptığı yanlışlıktan dolayı onlara kızıyoruzz