3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ağrı kesici yüzünden tutuklandı

TIR şoförü olarak çalışan dört çocuk babası Çorumlu Sururi Uzan (43), 24 Nisan’da Kazakistan’a karton kutu ve şırınga götürmek için yola çıktı.

Yükünü boşalttıktan sonra Türkiye’ye dönmek için hareket eden Uzan’ın aracı, 5 Haziran’da Özbekistan sınırında polis tarafından arandı. Araçta ’Contramal’ adlı hap bulundu. Polis, ilacın uyuşturucu olduğunu ileri sürerek Uzan’ı gözaltına aldı.

Sururi Uzan, ilacı kronik başağrısı çektiği için kendisinin kullandığını söyledi ama uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla beş yıl hapse mahkûm edildi ve Taşkent yakınlarındaki bir cezaevine konuldu. Olayı babasının tutuklanmadan önce kendisine telefon açmasıyla öğrenen oğlu Samet Uzan (19), "Durumu Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe yazarak bildirdik" dedi.

Uzan, Dışişleri Bakanlığı’nın babasının serbest bırakılması için Taşkent Büyükelçiliği nezdinde girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdiğini ifade etti. (Psikotrop madde: Uyuşturucu madde sayılmayan ama uyuşturucu maddeler kadar tehlikeli olan ve yalnızca yeşil reçete ile satılabilen sentetik ilaç.)

Hürriyet
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 12:42:12
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 16:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?