6
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

'Akıllı kavşak' dönemi başladı

Çorum Belediyesi, şehiriçi trafiğinde düzenli akışın yanı sıra zaman ve yakıt tasarrufunun sağlanması amacıyla akıllı kavşak kontrol sistemini hayata geçiriyor.

Akıllı kavşak kontrol sistemi projesinin uygulanabilmesi için Çorum Belediyesi ile Türk Telekom arasında protokol imzalandı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, törende yaptığı konuşmada, Çorum Belediyesi'nin her alanda yenilikçi anlayışa ve vizyona sahip olduğunu belirterek, bu kapsamda Çorum halkını yepyeni bir yatırımla daha buluşturma hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

Şehir içinde ilk etapta 6 kavşakta sistemin hayata geçirileceğini belirten Külcü, ilerleyen süreçte diğer kavşaklar için de benzer çalışmalar yapılacağını ifade etti.

Belediye olarak kentin her türlü sorununa çözüm bulmak zorunda olduklarını vurgulayan Külcü, "Bu proje Türkiye'de sadece birkaç büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu bir uygulamadır. Bizim ölçeğimizde bulunan il belediyelerinde bu çalışmayı ilk biz hayata geçiyoruz. Türkiye'de büyükşehirlerin ardından akıllı kavşak sistemini kullanan ilk ve tek belediye Çorum olacak" diye konuştu.

Sistemin, şehir içindeki trafik konforunun ve güvenliğinin artırılması, trafik seyir kalitesinin yükseltilmesi, yakıt ve zaman tasarrufunun sağlanması bakımından önemli olduğunun altını çizen Külcü, "Altı kavşakta başlatılan akıllı kavşak çalışmasıyla şehiriçi trafiğinin izlenmesi, yönlendirilmesi, yönetiminin sağlanması ve kayıt altında bir trafik akışının ilk adımı atılacak" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Kuzey-1 Bölge Müdürü Ünal Sade ise kurum olarak insanların yaşamlarını kolaylaştıran projelere büyük önem verdiklerini belirterek, Çorum'da hayata geçirilen akıllı kavşak kontrol sistemi projesinin önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Sistemin hayata geçirilmesi için çeşitli alt yapı çalışmalarının yapılması gerektiğini dile getiren Sade, "Sistemin faaliyete geçebilmesi için yaklaşık 6 kilometrelik mesafeye fiber optik kablo döşemesi yapacağız. Kavşaklardaki kameraların kesintisiz olarak merkeze anlık görüntü geçmesi gerekiyor. Telekom olarak bu güzel hizmet için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Külcü ile Sade arasında protokol imzalandı.

AA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 17:51:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?