2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Akıllı sınıflar geliyor

Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi, Okul Aile Birliği Yönetimi tarafından Avrupa Birliği (AB) standartlarında 'Teknoloji (Akıllı) sınıf' oluşturularak uygulama laboratuarı haline getiriliyor.

Ülke genelinde sadece sayılı okullarda bulunan teknoloji (Akıllı) sınıf Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde de oluşturuluyor. Okulun birinci sınıflarının tamamına 'Akıllı sınıf' adıyla bilinen teknoloji sınıfında son teknoloji kullanılarak eğitim verilecek. Dersler bilgisayar ortamında projeksiyon vasıtasıyla perdeye yansıtılarak anlatılacak, öğrenciler dersleri görsel olarak takip edecek.

Ticaret Meslek Lisesi'nin birinci sınıflarında bulunan 14 şubede oluşturulacak akıllı sınıfların ihtiyacına yönelik bilgisayar, projeksiyon cihazı ve perdeden oluşan malzemeler için firmalardan teklif alındı.

Konu hakkında açıklama yapan Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Kartal, 14 sınıfta oluşturulan Teknoloji (Akıllı) Sınıf projesinin tamamlandığını ve projenin hayata geçirilmesi için Yönetim Kurulu üyelerinin çalışmalara başladığını söyledi.

Yaklaşık 3 aydır proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Hüseyin Kartal, "Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde en üst düzeyde eğitimin sağlanması için yaptığımız çalışmalar doğrultusunda okulun tüm birinci sınıflarının Teknoloji (Akıllı) sınıf haline getirilmesine karar verdik. Bu çerçevede Okul Aile Birliği, veli, okul yönetimi el ele vererek, projeyi uygulamaya çalıştık ve proje kapsamında sanayici ve iş adamları, hayırsever vatandaşları ziyaret ederek yardım talep ettik. Yaklaşık 35 bin
YTL'ye mal olacak akıllı sınıf projesi için büyük oranda parasal katkı sağlandı. Hedefimiz de bu ay sonu itibari ile okulun 14 şubesinde Teknoloji (Akıllı) sınıfa geçmektir" dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek birinci sınıfların tamamında Teknoloji (Akıllı) sınıf oluşturacaklarını belirten Hüseyin Kartal, "Amacımız meslek liselerinde daha iyi eğitim vermek ve meslek liselerini talep edilir hale getirmektir. Bugün meslek liselerinde verilen eğitimlerin durumu ortadır. Biz meslek lisesi velileri olarak, ülkenin olmazsa olmazları arasında bulunan meslek liselerini ayakta tutmak ve bu liselere öğrencileri çekmektir. Meslek liselerini sadece okumak için değil, ülkeye kalifiye eleman yetiştiren fakülte gibi eğitim veren okullar haline getirmektir" şeklinde konuştu.

Teknoloji (Akıllı) sınıfı öğrencilerinin eğitimlerini bilgisayar üzerinden göreceğini anlatan Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Kartal, "Bu sınıflar sayesinde öğrenciler hem görsel, hem de anlatımla derslerini takip edecekler. Ve tüm derslerini kara ve tebeşirli tahtalar yerine bilgisayar üzerinde uygulayacaklar" diye konuştu.

AKILLI SINIFLAR ŞÖLENLE AÇILACAK
Teknoloji (Akıllı) sınıfın oluşturulması için firmalardan alınan teklifleri değerlendirmek amacıyla bir araya gelen Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Okul Aile Birliği yönetimi projenin bu ay sonunda hizmete sunulması kararını aldı.

Hüseyin Kartal Başkanlığında Ahmet Anak, Ayşe Nursel Özkeser, Erol Süer, Gergis Ezer, Hayriye Keskin, Sevgi Höke ve Fahri Kaya bir araya gelerek firmaların tekliflerini değerlendirdi.

Bu ay sonunda Çorum Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenecek bir şölen ile akıllı sınıfların hizmete sunulacağı belirtilirken, projenin Türkiye'de bir ilk olduğu ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 19:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra IP: 78.174.60.xxx Tarih : 29.05.2008 16:52:02

okulumuz anadolu ticaret meslek lisesi bana göre yapılan değişiklerle bölgedeki en iyi okul