20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

AKP Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

ÇORUM AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

Çorum AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı bugün yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek'in katılımıyla yapılan toplantıda demokratik açılım süreci masaya yatırıldı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nihat Akar, toplantının parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda basına kapalı olduğunu belirterek, salonda bulunan gazetecilerden görüntü aldıktan sonra çıkmalarını istedi.

Toplantı başlamadan önce gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren parti programında yer alan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan sorunlar ve demokratik açılım süreci konusunda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın uzunca bir süredir çalışma yürüttüğünü söyledi.

İpek, son meclis çalışmalarıyla ana şeklinin ortaya çıktığı bu sürecin parti teşkilatlarına ve partililere sağlıklı bir şekilde anlatılması amacıyla bakanlar, genel başkan yardımcıları ve merkez karar yürütme kurulu üyelerinin Türkiye'nin 81 iline dağıldığını açıkladı. İpek, toplantıda süreçle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların anlatılacağını ifade etti. İpek, ayrıca demokratik açılım süreci konusunda partililerden kendilerine yöneltilecek olan soruların da cevaplanacağını bildirdi.

İpek, "demokratik açılım sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Meclis'teki konuşmaları seyrettiniz. Bu konuda genel başkanımız ve içişleri bakanımızın açıklamaları var. Bu açıklamalar yeterlidir."

ÇORUM AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
ÇORUM AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
ÇORUM AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 14:41:04
Güncelleme :15 Kasım 2009 Pazar 18:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?