30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

AKP'den gövde gösterisi

AK Parti, Çorum'da daha önce açıkladığı belediye başkan adaylarını tanıttı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısı, AK Parti'nin adeta gövde gösterisine dönüştü. Tanıtım toplantısına TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Siyasi Ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AK Parti İl Başkanı Nihat Akar, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ceylan ile belediye başkan adayları ve partililer katıldı. Partililerin yoğun alkışları arasında kürsüye çıkan belediye başkan adayları, el ele vererek seçimleri kazanma sözü verdiler.

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Nihat Akar, belediye başkan adayları ile birlikte çok çalışacaklarını, başta Çorum olmak üzere ilçe ve beldelerin tümünün başkanlıklarını alacaklarını söyledi. Belediye başkanı aday adayı olanların seçilmemelerinden dolayı partiye küsmemelerini isteyen Akar, ''Aday olamamış arkadaşlarımız ve tüm partililerle el ele vererek seçimden şampiyon çıkacağız'' dedi.

Türkiye'nin vizyonunun AK Parti ile değiştiğini belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, AK Partili belediye başkanlarının hizmetlerinin Türkiye'nin ufkunu değiştirdiğini ve bu açıdan Çorum'da seçimi kazanarak Türkiye'nin yükselişine katkı sağlamalarını istedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya ülkeleri arasında saygınlığının en önemli nedeninin arkasındaki güçlü millet desteği olduğunu ifade eden Tanrıverdi, ''Bugün Türkiye bölgesinde güçlü ise ve bölgesindeki gelişmelere müdahale edebiliyorsa bunun başlıca sebeplerinden birisi hükümetin arkasındaki güçlü millet desteğidir. Gelin bugün de millet olarak ülkemizin gelişmişliğine destek vermek amacıyla seçimlerde AK Parti'de buluşalım ve yükselişimize, onurlu duruşumuza destek verelim'' diye konuştu.

Türkiye'nin belediyeciliği AK Parti ile öğrendiğini savunan Tanrıverdi, ''Belediyecilik bizim işimiz. Biz, bize destek verilen ve AK Parti kadrolarına çalışma izni verdiğiniz her ilde harikalar yaptık. Çalışmalarımızla illerimizi kalkındırdık. Boş konuşmak yerine hizmet üreten ve halkın dertlerine çare bulan belediyeler ile Türkiye'nin kalkınmışlığına destek verdik" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ, TÜRKİYE VE DÜNYA MARKASI OLMAK İÇİN KURULDU"
Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu ise, Çorum'da ilçe ve beldelerde mutlaka belediye başkanlıklarının kazanılmasını isteyerek, ''Unutmayalım ki demokrasiler yerel yönetimlerde başlar. Eğer yerel yönetimler başarılı olursa, burada demokrasi ve insan hakları daha kazanılmış olur ve insanlara daha iyi hizmet verilir. AK Parti kadroları ile Türkiye'de demokrasinin daha iyi hale gelmesine çalışıyoruz. Türkiye'yi kalkındırmak için mücadele ediyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, tüm illeri gezerek halkımızın derdini soruyor ve çare bulunması için kadrolarını harekete geçiriyor. Bu nedenle Türkiye'nin daha da ileri gitmesi ve ülkemizin daha da kalkınması için AK Parti'ye destek olalım'' dedi.

AK Parti'yi Türkiye ve dünya markası yapmak için kurduklarını ifade eden Aksu, ''Görüyoruz ki, Türkiye bugün AK Parti sayesinde dünya önünde onurlu bir duruş sergiliyor. Davos'ta gösterilen onurlu duruşun altında AK Parti'nin kuruluş felsefesi yatıyor. Türk milletinin menfaatini korumak ve onurunu yüceltmek için kurulan AK Parti, bugün gösterdiği hedef ve yaptığı çalışmalarla kuruluş amacına ulaşıldığını gösteriyor. Türkiye ve dünyaya adeta marka oldu. Orta Doğu'da Türkiye'nin haberinin olmadığı hiçbir işlemin yapılamayacağı gösterilmiştir" diye konuştu.

"DAVOS'TA MİLLETİN ONURUNA SAHİP ÇIKILDI"
Türkiye'de AK Parti ile birçok konunun değiştiğini, ezberinin bozulduğunu ve beste ve güftelerin dahi değişime uğradığını söyleyen TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da, ''Türkiye onurlu bir yürüyüşe çıkmıştır. Dün felaket senaryoları yazanlar, Türkiye'nin adeta emirlerle yönetildiğini anlatmaya çalışanlar bugün bir telaş içerisine düşmüşlerdir. Biz bugüne kadar baktığımızda çevremizde barışık komşu ülkesi bilmiyor, herkesi düşman, her bize gelmeye çalışanın zarar verecek kişiler olduğunu sanan bir ülke idik. Ancak Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan böyle olmadığını ve komşularımızla barışık olmamız gerektiğini belirterek dostluk kurmuştur. Daha önce bize karşı teröristlerin barınmasını sağlayan Suriye, şimdi bizim arkamızda yürümek ve bizim ağzımızdan çıkacak sözleri dinlemek için bekliyor. Ermenistan, Yunanistan ilişkileri böyle. Korku tellallığı yapmak yerine sorunların çözümünü arayan ve sorunları çözen bir ülke haline geldik. Kıbrıs sattı diye bağıranlar, bugün Kıbrıs konusunda Türkiye'nin haklılığı ortaya çıkarılmıştır. Kısaca Türkiye'de yapılan işlerin doğru yapıldığı ortaya konmuştur" dedi.

Türkiye'nin istikrarının yakalandığını belirten Bozdağ, ''Türkiye büyük bir krize girdi, ülkemizde ve meclisimizde bir aslan bulunamadı. İthal bir bakan getirtilerek, başbakandan daha yetkili bir görev verilerek Türkiye'nin ekonomisi düzeltilmeye çalışıldı. Düzeldi mi? Hayır, daha da kötüye gidildi. Adeta IMF'nin emirlerini yapan bir ülke haline getirildi. Peki dünyanın büyük bir krize girdiği şu günlerde herhangi bir bakan getirildi mi? Hayır, kendi evlatlarınız, içinizdeki insanlar yaptıkları
çalışmalarla dünyanın içerisinde girdiği sıkıntılara rağmen ayakta duruyor. Elbette ülkemizde ekonomik sıkıntılar vardır, bunları inkar etme gibi bir düşünceye sahip değiliz. Ancak yaşadığımız diğer sıkıntılara bakıldığında, yaşanılan durumlar analiz edildiğinde Türkiye şu anda iyi bir durumdadır ve ekonomik sıkıntılar atlatılacaktır'' diye konuştu.

"DİK DURMAK SALONDA HAVA ATMAK DEĞİLDİR"
Türkiye'de birilerinin 'dik durulmalı' tavsiyesinin salonlarda hava atmak olmadığını söyleyen Bozdağ, ''Bugün genel başkanları iyi takip edin. Ne yapıyorlar, sabah kalkıp kahvaltı, spor yapıp, daha sonra partiye geçiyorlar ve ziyaretleri kabul ediyorlar. Yalnızca salı günleri aslan kesiliyorlar, kürsüye çıkıp, salonda bulunanlara nutuk atarak dik duruş göstermeye çalışıyorlar. Yani bunlar sadece salı vaazı veriyorlar, yaptıkları başka bir şey yok. Oysa genel başkanımız tüm dünyaya Türkiye'nin nasıl bir ülke olduğunu ve dünyada söz sahibi olduğunu gösteriyor. Dik duruyor, onurlu yürüyüşünü sürdürüyor. Biz salonda hava atarak dik durmaya çalışmıyoruz, ülkemizin menfaatlerini koruyarak dik duruyoruz. Tüm dünyaya Türkiye'nin bir çadır devleti değil, cihan devleti olduğunu göstererek dik duruş sergiliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Muzaffer Külcü ise, Çorum'da Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın bıraktığı hizmetleri daha da geliştirerek, değişim rüzgarlarının eseceğini ve Çorum'un ufkunun değişime uğrayacağını söyledi. Belediye başkanı seçilmesi halinde ilçelere de ağabey belediye başkanı olacağını ifade eden Külcü, ''Ben seçilmemle tüm ilçelerimize ağabey gibi hizmet edeceğim ve ilçelerimizin kalkınmışlığına destek olacağım. Bütün halkımızı değişime çağırıyorum. Projelerim hazır. Bana destek olun, ilimizin kalkınmasını sağlayalım'' şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çorum ilçe ve belde belediye başkanları tanıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 15:49:18
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 15:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?