5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

AKP'nin önergesine destek

AK PARTİ'NİN SÜPRİZ ÖNERGESİNE ÇORUM'DAKİ ALEVİ DEDELERİNDEN DESTEK

AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas ve 114 AK Parti Milletvekili tarafından Çorum, Sivas, Kahramanmaraş, Başbağlar ve 1977 yılında 1 Mayıs'taki olayların araştırılması için hazırladıkları araştırma önergesine Çorum'daki Alevi dernekleri ve dedelerinden destek geldi. Çorum Alevi Kültür Merkezi, Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri ve bir Alevi dedesi AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlanan önergeye destek verdiklerini açıkladı.

Alevi dernekleri ve dedeleri adına bir açıklamaya yapan Çorum Alevi Kültür Merkezi Başkanı Nurettin Aksoy, Çorum'daki kişi ve kurumlar olarak AK Parti Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın, içinde Çorum olaylarının da bulunduğu kanlı ve karanlık olayların aydınlatılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) verdiği araştırma önergesini desteklediklerini söyledi.

Aksoy, "Bizler bu topraklarda yaşayan insanlar olarak biliyoruz ki, yarınlarımızı kurmamızın yolu geçmişimizle yüzleşmekten geçmektedir. Karanlıkları aydınlatmak acılarımızı bilince dönüştürmekten geçmektedir. Çorum olayları 1980 yılında yaşanan ve Türkiye'yi 12 Eylül faşizmine götüren kanlı ve karanlık yolların son kilometre taşıdır. Çorum olaylarında Alevi'siyle, Sünni'siyle, polis memurlarımız da olmak üzere 57 canımız hayatını kaybetmiştir. Canlar yanmış, ocaklar sönmüştür. Bu olaylarda Alevi'siyle,

Sünni'siyle Çorumlular mağdur olmuştur. TBMM tarafından Çorum olaylarının araştırılmasına dair yapılacak çalışmanın hangi hainlerin halkı bölmek, kardeşliğimizi engelleyerek barışı bozmak istediğini, hangi emperyalist güçlerin bizleri düşman etmek istediğini ortaya çıkarmasını diliyor ve herkesi bu araştırmaya destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

TBMM'nin yapacağı araştırmayı önemsediklerini dile getiren Aksoy, "İnanıyoruz ki, araştırmada ortaya çıkacak bilgiler bilince, bilincimiz eyleme, eylemimiz emperyalizme karşı birliğe ve mücadeleye dönüşecek, geleceğimiz kendi ellerimizde daha aydınlık ve demokratik olacaktır. Milletvekili Kafkas'ın bu araştırma önergesinin bir siyaset malzemesi, bir seçim yatırımı olmaktan öte toplumsal bir barış projesi olmasını istiyor ve başarılar diliyoruz" diye konuştu.

ÇORUM OLAYLARI BELGESEL OLUYOR

Çorum Alevi Kültür Merkezi Hukuk Danışmanı Av. Sadık Eral ise, Çorum olaylarının anlatıldığı bir belgesel hazırlandığını söyledi. Belgesel üzerinde uzun zamandır çalışma yaptıklarını dile getiren Eral, bu çalışmanın araştırma yapacak komisyonun çalışmalarına katkı sunacağını belirtti.

AK PARTİ'NİN SÜPRİZ ÖNERGESİNE ÇORUM'DAKİ ALEVİ DEDELERİNDEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 17:27:01
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 23:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?