5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Alaca Eski Cami ibadete açılacak

RESTORE EDİLEN ALACA ESKİ CAMİ RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK

Çorum'un Alaca ilçesinde 1763 yılında Ömer Paşa tarafından yaptırılan ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce koruma altına alınan Eski Cami'de restore çalışmaları hızla devam ediyor.

Aslına uygun bir şekilde ahşap görünüm kazandırılacak olan camideki restore çalışmalarını yerinde incelemek üzere Alaca'ya gelen Vakıflar Bölge Müdürü İsmail Aktaş, caminin restorasyonun Ramazan ayına kadar bitirileceği açıkladı.

Alaca Kaymakamı Şahin Arsal, Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, İlçe Müftüsü İsa Solmaz ile birlikte camide yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Vakıflar Bölge Müdürü Aktaş, Eski Cami'nin restorasyonunun tamamen aslına uygun bir şekilde yapıldığına dikkat çekti.

Eski Cami restore çalışmalarını Ramazan ayına kadar bitirmeyi planladıklarını açıklayan Aktaş, restoreyi yapan şirketlere de bu yönde talimatta bulunduklarının altını çizdi.

Eski Cami'nin merkezi bir yerde olması itibariyle cemaatin yoğun olduğunu dile getiren Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Vakıflar Bölge Müdürü Aktaş'tan cami bahçesine tuvalet yapılması konusunda yardım istedi.

Aktaş da bu talebi değerlendirmeye alarak Anıtlar Kurulu'na sunacaklarını belirterek, yapılacak olan şadırvanın caminin ön tarafına yapılması konusunda da hemfikir olduklarını sözlerine ekledi.

RESTORE EDİLEN ALACA ESKİ CAMİ RAMAZAN AYINDA İBADETE AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 18:15:00
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 18:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?