5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Alaca'da en büyük sorun işsizlik

ALACA'DA EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK

Çorum'un en büyük 3. ilçesi olan Alaca'da yaşanan sorunların en başında işsizlik geliyor.

Son yapılan nüfus sayımlarında da Çorum'un en çok göç veren ilçeleri arasında da yer alan Alaca'da vatandaşlar işsizliğin önüne geçecek devlet yarımlarının bir an önce hayata geçirilmesini istiyorlar.

Önemli tarım arazilerine sahip olan Alaca'da vatandaşlar Koçhisar Barajı'nın tamamlanarak sulu tarıma geçmesini ve bölgedeki işsizliği bir nebze de olsa gidermesini bekliyorlar. Yüksekokul umutlarını kaybetmeyen ilçe halkı, Alaca'ya açılacak olan yüksekokul ile ilçeye yeni iş sahalarının açılacağı ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşüncesini taşıyorlar.

Alaca'da yaşanan işsizliğin sebebini ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntının bir yansıması olarak gören vatandaşların yanı sıra ilçeye yatırım yapacak ve istihdam sağlayacak işadamlarının olmayışına bağlayanlar da ağırlıkta. Siftahsız kepenk kapattıklarını öne süren esnaf da özellikle son aylarda ilçede ekonomik olarak bir durgunluğun yaşandığını bildirerek bu durgunluğun da en büyük sebebi olarak ilçedeki işsizliğin artmasını gösterdiler. Her yıl iş umuduyla diğer ilçelere oranla büyük şehirlere ve

yurt dışına göç verdiklerini anlatan vatandaşlar, işsiz gençlerin istihdam edileceği yatırımların Alaca'ya kazandırılarak, ilçedeki göçün ve işsizliğin önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 18:01:05
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 18:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?