2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Alaca'nın su sorunu bitti

Çorum'un Alaca ilçesinde yapımı tamamlanan 8 milyar TL'ye mal olan 111 dev eser arasında yer alan Koçhisar barajının açılışı telekonferans sistemle yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye genelinde açılışı canlı yayın aracılığıyla gerçekleştirilen 5 barajdan birisi olan Koçhisar Barajı'nın hizmete girmesiyle birlikte, 50 yıllık bir hayal de gerçeğe dönüştü.

Koçhisar Barajı Şantiyesinde gerçekleştirilen törene Vali Nurullah Çakır, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekilleri Dr. Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Çorum Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Ak Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Erdoğan canlı yayın aracılığı ile bağlandığı açılış töreninde Koçhisar Barajının tüm bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Nurullah Çakır'da 50 yıllık hayalin gerçekleştirildiğini ifade ederek 12 bin 747 hektarlık bir alanı sulamak için kullanılacağını belirtti. Vali Çakır, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Nurullah Çakır, 111 dev yatırımdan birisi olan barajın 33 milyon 650 bin TL'ye mal olduğunu açıkladı. Vali Çakır, barajdan 13 adet köyün tarımsal sulama amacıyla barajdan faydalanacağını belirtti.

Barajdan Çorum merkeze yıllık 12 milyon 120 bin metreküp yıl, Alaca ilçesine ise 2 milyon 540 bin metreküp içme suyu alınacağını dile getiren Vali Çakır, "İl merkezi ile Alaca ilçe merkezinin 2050 yılına kadar içme suyu problemi kalmayacaktır. Çorum il genel nüfusunun ise yüzde 45'inin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacaktır. Bu açılardan çok hayati öneme sahip bir projedir. Bu projenin bitirilmesiyle birlikte toplam 3 bin 885 hektar alan sulanmış olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2011 Cumartesi 18:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?