5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Alaca'ya modern stadyum

ALACA ÇAMUR DERYASINDAN FİFA STANDARTLARINDA STADYUMA KAVUŞTU

Çorum'un Alaca ilçesinde çamur deryasından geçilmeyen ilçe stadyumu modern bir görünüme kavuştu.

Alaca Belediyesi'nin de katkıları ile ilçeye FİFA standartlarında bir stadyum kazandırılırken, ilçedeki sporcular da yağışlı havada çamur deryasında top koşturmaktan kurtuldu.

Türkiye'de sadece 7 ilde uygulanan sentetik çim sahalardan birisi de Alaca'da yapıldı. 555 bin TL'ye mal olan sahanın 500 kişilik tribünü bulunuyor. Etrafı tel örgüyle çevrilen sahanın peyzaj çalışmaları tamamlandı. Alaca Stadyumu'nun ünlü futbolcu Rıdvan Dilmen'in de katılımıyla düzenlenecek görkemli bir törenle hizmete açılması planlanıyor.

Ünlü futbolcu Rıdvan Dilmen'i İstanbul'da ziyaret eden Alaca Belediyespor Kulüp Başkanı Süleyman Eryılmaz, stadyum açılışı için ünlü futbolcuyu Alaca'ya davet etti.

Alaca'da olmaktan ve örnek bir sahanın açılışına katılmaktan büyük mutluluk duyacağını ifade eden Rıdvan Dilmen, böylesi anlamlı bir organizasyon için davette bulunan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve Alaca Belediyespor Kulüp Başkanı Süleyman Eryılmaz'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Eyvaz, Alaca'ya dünya standartlarında bir stadyum kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Alaca'da birkaç yıl öncesine kadar sporcu gençlerin sahada rakip yerine çamurla mücadele ettiğini dile getiren Eyvaz, "Birkaç yıl öncesine kadar çamur deryası içinde top koşturan sporcularımız, şimdi sentetik sahalarda futbol oynamanın güzelliğini yaşıyor. İlçe stadımız da bu çamur deryalarından biriydi. Daha bir yıl öncesine kadar burada futbol oynamak için sahaya çıkan gençler, rakipten çok çamurla mücadele ediyordu. Sahada ayak bileklerine kadar çamura saplanan futbolcular, bu çağ dışı görüntüden

kurtuldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da spora desteklerimiz sürecek" dedi.

ALACA ÇAMUR DERYASINDAN FİFA STANDARTLARINDA STADYUMA KAVUŞTU
ALACA ÇAMUR DERYASINDAN FİFA STANDARTLARINDA STADYUMA KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 14:58:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 17:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?