9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Alaca'yı dolu vurdu: 2 yaralı

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Yüksekyayla köyünde dün gece etkili olan dolu yağışı, ev ve araçların yanı sıra ekili arazilerde zarara neden oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Alaca ilçesine 27 kilometre uzaklıktaki Yüksekyayla köyünde, dün gece aniden yağmur başladı. Kısa bir süre sonra etkili olan yumurta büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle köydeki evlerin çatıları ve pencereleri hasar gördü, otomobil ile traktörlerin camları kırıldı. Ayrıca, ekili araziler büyük zarar gördü. Yağış sırasında arazide bulunan ve sığınacak yer bulamayan bazı vatandaşlar da zor anlar yaşadı.

Köy Muhtarı Mehmet Kara ile Enes Kara (10) başlarına isabet eden dolu parçaları nedeniyle yaralandı. Yaralılar, Alaca Devlet Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Muhtar Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık yarım saat süren dolu yağışının köyde büyük hasara yol açtığını belirterek, ''Bugüne kadar böyle bir şey yaşamamıştık. Tek tesellimiz can kaybının olmaması'' dedi.

Ekili arazilerde zararın büyük olduğunu ifade eden Kara, ''Mahsulümüz bir anda yok oldu. Yetkililerden yardım bekliyoruz'' diye konuştu.
Bu arada Vali Mustafa Toprak, İl Genel Meclis üyeleri ve ilgililerin köye giderek incelemelerde bulunacakları kaydedildi.

AA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2007 Cumartesi 16:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?