5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Almanlar domuz peşinde

ALMAN TURİSTLER DOMUZ AVI İÇİN ÇORUM'A GELDİ

Domuz avı meraklısı 3 Alman turist avlanmak için Çorum'a geldi.

Av sezonun açılmasıyla birlikte av meraklısı yabancı turistlerin Çorum'a olan ilgisi de artmaya başladı. Cemilbey Devlet avlığında sürek avına katılan Alman turistler 3 günde 5 domuz vurdu.

Bugüne kadar Almanya, Fransa, Slovenya, Portekiz, Belçika, İspanya ve Avusturya gibi ülkelerden 70 yabancı turist Çorum'a gelerek sürek avına katıldı. Yabancı turistler av için bin 100 lira ücret ödüyor. Ödenen paranın 400 TL'si avlanma yapılan köyün tüzel kişiliğine aktarılıyor. Bu sayede hem devlet kazanıyor hem köylüler kazanıyor.

Çevre ve Orman İl Müdürü Ziya Çöpür, yabancı ülkelerden avlanmak için turistlerin Çorum'a geldiğini belirterek, son olarak Almanya'dan 3 turistin 12 bin dönümlük Cemilbey Devlet Avlağında sürek avına katıldığını söyledi.

Çorum'un büyük ve yırtıcı domuzlar bulunması nedeniyle tercih edildiğini dile getiren Çöpür, özellikle Almanya, İspanya, Avusturya, Portekiz, Belçika ve Slovenya'dan gelen turistlerin tercih ettiği Çorum'un bu sektörde hizmet veren acentelerin da gözde kenti durumunda olduğunu söyledi. Çöpür, bugüne kadar 70 yabancı turistin Çorum'a gelerek avlandığını kaydetti.

Yabancı turistlerin avladıkları domuzların sadece alt çenesini keserek dişlerini söktüğünü dile getiren Çöpür, avcıların yavru hayvanları ise avlamaktan kaçındığını kaydetti.

Turistlerin av için belirli bir ücret ödediğini dile getiren Çöpür, "Av turizmi yapan şirketler avcı başına 2 domuz için bin 100 TL ücret ödüyor. Bu ücretin 400 TL'si avın yapıldığı köyün tüzel kişiliğine aktarılıyor. Ayrıca avlanma için Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak turistlere av iznini yanı sıra yanlarına da bir kişi görevlendiriyoruz" dedi.

ALMAN TURİSTLER DOMUZ AVI İÇİN ÇORUM'A GELDİ
ALMAN TURİSTLER DOMUZ AVI İÇİN ÇORUM'A GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 17:52:03
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 18:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?