30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Ambulans şoförleri eğitime alındı

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından acil sağlık hizmetlerinde hizmet kalitesinin artırılması amacıyla eğitim semineri düzenlendi.


İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı A, B ve C tipi Acil Sağlık İstasyonlarında görev yapan ambulans şoförleri ve acil tıp teknisyenlerinin katıldığı eğitim seminerinde 80 personele ambulans sürüş becerilerini geliştirmek amacıyla "Ambulans Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi" konusunda eğitim veriliyor.


Sağlık Bakanlığı Güvenli Sürüş Eğitim Uzmanı Çelebi Deli eğitimlerle hem hastaların hastaneye güvenli bir şekilde naklinin sağlanmasının, hem de ambulans şoförleri ve ambulanstaki görevli sağlık personelinin güvenli bir şekilde görev yapmasının amaçlandığını söyledi.


Uzman Çelebi Deli, eğitimlerle ambulans kazalarının asgariye indirilmesinin ve ambulans sürücülerine ileri seviyede sürüş becerisi kazandırılmasının hedeflendiğini açıkladı.


Gruplar halinde eğitime alınan ambulans şoförleri ve sürücü belgesi olan acil tıp teknisyenleri, Fen Lisesi önünde bulunan pistte ambulans kullanıyor. Sağlık ekiplerine, ambulans sürüş eğitmenleri Sağlık Bakanlığı Güvenli Sürüş Eğitim Uzmanı Çelebi Deli tarafından teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.


Pistteki daraltılmış alanda ambulansla geri manevra ve dubalar arasında slalom yapma, duvara veya park halindeki araca geri manevra yaparak yaklaşma gibi konularda 7 Temmuz'a kadar uygulamalı eğitime alınan personelin, ambulans sürüş teknikleri ölçülüyor.


Eğitimde zorlu alanlarda ambulans kullanmayı öğrenen şoförler, yapılan uygulamalı eğitimde zaman zaman zor anlar yaşadı. Eğitimde Sağlık Bakanlığı Güvenli Sürüş Eğitim uzmanı Çelebi Deli'nin gösterileri nefes kesti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin de eğitimlere katılarak, Güvenli Sürüş Eğitim Uzmanı Çelebi Deli'nin kullandığı makam otomobili ile pistte tur attı.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 17:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?